În vacanţă la şcoala distracţiei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A venit vacanţa, dar cu toate astea copiii nu au renunţat la şcoală. Cei care sunt singuri acasă merg de drag la centrele after school, deschise în sectorul 2 al Capitalei. Joacă tenis de masă, şah, învaţă limbi străine, lucrează pe calculator şi îşi fac temele. Totul este gratuit.

Nu stau singuri acasă cu cheia de gât şi nici nu bat mingea pe maidan toată ziua. Dacă nu pleacă la bunici, la munte sau la mare, elevii îşi petrec vacanţa la şcoală.

În sectorul 2 al Capitalei, sunt deschise pe parcursul verii şapte centre de tip after school, unde co­piii îşi petrec timpul liber într-un mod cât se poate de plăcut: învaţă limba engleză, araba şi chineza, fac lucru manual, iau cursuri de ikebana şi de salsa, pictează, desenează, joacă şah, tenis de masă şi sunt ajutaţi să-şi facă temele de vacanţă. În plus, merg în excursii la munte, la picnicuri, în parcuri şi la muzee.

Cei doi elevi s-au antrenat la o partidă de şah

simeon stalpnicul png

Profesoara Jasim Sukaina îi învaţă limba arabă

simeon stalpnicul png

"Programul începe la 8.30 şi se termină la ora 17.00, iar la prânz primesc şi o gustare: un sandviş, un măr şi o prăjitură. Activităţile sunt ţinute de educatori. Totul este gratuit. Părinţii trebuie doar să-i înscrie", ne-a explicat Luminiţa Ghiba, coordonatorul Centrului "Sf. Maria".

Aici vin, de luni până vineri, 33 de elevi, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, însă mai sunt libere 27 de locuri. "Îmi place la nebunie să vin la after school. Acasă mă plictisesc singură", ne-a spus Maria, care se afla la cursul de limbă arabă. În tot sectorul 2, sunt deschise încă şase centre: Complexul "Sf. Pantelimon", Şcoala nr.62, Şcoala "Petre Ghelmez" , Şcoala "Maica Domnului", Şcoala nr. 25 şi Şcoala nr. 4.

Copiii au câte o oră de informatică în fiecare săptămână

simeon stalpnicul png

Uite cum îţi înscrii copilul!

simeon stalpnicul png

Centrul "Sf. Maria" se află pe strada Oituz, la numărul 9. Dacă locuieşti în sectorul 2 şi ai un venit lunar sub 705 lei pe membru familie sau îţi creşti copilul fără al doilea părinte, atunci vino şi depune dosarul!

E nevoie de copie după buletin şi după certificatul de naştere al micuţului şi un aviz de la medicul de familie că acesta este apt să intre în colectivitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net