Vacanță încheiată tragic pentru un cuplu din Bacău: bărbatul a murit, iar femeia este în stare gravă. Ce s-a întâmplat

coronavirus-romania.jpg

ambulanta, medici
Turiștii au cerut ajutorul la 112
Foto: Inquam
Citeste tot despre: 

Nici prin cap nu le-a trecut că această vacanță va fi și ultima petrecută împreună. Ajunși la destinație, un bărbat și o femeie din Bacău au dezinfectat casa, de frica noului coronavirus. După două zile au început să se simtă rău, dar s-au tratat singuri. Ulterior, el a murit la spital, iar ea se află în stare gravă.

Tragedia s-a petrecut în comuna Moldova Sulița din Suceava, într-o casă pe care un bărbat în vârstă de 60 de ani împreună cu concubina sa de 53 de ani au închiriat-o pentru a-și petrece vacanța. S-au cazat la sfârșitul săptămânii trecute, pe 14 iunie, când au început să și dezinfecteze locuința, de frica îmbolnăvirii cu coronavirus. Turiștii dezinfectat întreaga casă folosind atât clor, cât și produse de dezinfectat în cantități foarte mari, scrie ziardesuceava.ro.

Au crezut că au toxiinfecție alimentară

Timp de două zile, cei doi nu au avut nicio problemă de sănătate. Însă, după cina din 16 iunie a început să li se facă rău, având stări de amețeală și de vomă. Ei nu au cerut ajutorul nimănui, consumând lapte deoarece au considerat că suferă de o toxiinfecție alimentară.

Abia miercuri dimineață, văzând că se simte tot rău, bărbatul a sunat la 112. Un echipaj SMURD i-a preluat pe cei doi turiști și i-a transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc. Din nefericire, cu toate eforturile medicilor, în jurul orei 11.45, bărbatul și-a dat ultima suflare. Femeia a rămas internată, fiind în stare gravă.

Conform rezultatelor preliminare ale necropsiei efectuate bărbatului, acesta a murit din cauza unei „intoxicații exogene”. În cazul unei intoxicații exogene, toxicul provine din afară, în acest caz, cel mai probabil vapori de clor și dezinfectant, scrie ziardesuceava.ro.

Ancheta a fost preluată de polițiști care au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

 

Mai citește și:

 

Kitul de urgență pe care să-l ai în casă dacă te infectezi cu coronavirus

 

Măsuri anti-coronavirus în supermarketuri. Cum sunt primiți clienții

 

Loading...

Citește și