Vă vine să credeţi? Astea sunt doar un sfert din maşinile lui Ţiriac!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ion Ţiriac deschide astăzi pentru public o expoziţie care prezintă o parte din colecţia personală de autovehicule şi motociclete. Galeria Ţiriac Collection, aflată în Otopeni, reuneşte 63 de modele impresionante, produse începând din anul 1899 şi până în prezent.

Peste 30 de mărci auto şi moto renumite, precum Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson şi Indian Scout sunt cuprinse în colecţia particulară a omului de afaceri. Printre vedetele colecţiei se află un automobil Rolls-Royce Phantom care i-a aparţinut lui Elton John, un Rolls-Royce care i-a aparţinut ducesei deYork şi un Aston Martin similar cu cel condus de "agentul 007", în 1987.

Ion Ţiriac i-a arătat premierului Ponta un superb Mercedes alb

simeon stalpnicul png

Gică Hagi a admirat colecţia de maşini americane

simeon stalpnicul png

Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi români, spune că sursa de inspiraţie pentru această expoziţie este Muzeul Mercedes din Stuttgart. Totul a pornit de la o mare pasiune a lui Ion Ţiriac pentru maşinile de epocă, iar, în prezent, omul de afaceri deţine peste 250 de autovehicule. Ţiriac nu are o maşină preferată şi încearcă să conducă periodic fiecare model din colecţie. "Când eram tânăr, îmi plimbam fetele la şosea, cu motocicleta, apoi am mai îmbătrânit şi mi-am cumpărat câini, iar după ce s-au dus şi ăia, trebuie să-mi plimb maşinile atunci când am timp", a spus el.

simeon stalpnicul png

Intrarea la expoziţie costă 15 lei

Expoziţia este deschisă de miercurea până duminica. În zilele de miercuri, joi şi vineri, accesul este permis între orele 14.00 şi 19.00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 10.00 şi 19.00. Intrarea costă 15 lei, copiii până în 7 ani au intrare gratuită, iar studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere 50% în baza carnetului de elev/student, respectiv al talonului de pensie.

image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net