Va fi haos pe șosele și în 2018. Câte mașini au cumpărat românii anul trecut

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Țara cu cea mai proastă infrastructură rutieră din UE, România, a înregistrat anul trecut cea mai mare creștere (raportat la numărul de locuitori) a înmatriculărilor de mașini noi și rulate. Numărul de autoturisme second hand achiziționate din import anul trecut a fost mai mare cu 74% decât în 2016. Iată câte înmatriculări au fost înregistrate anul trecut.

În 2017, românii au cumpărat cele mai multe automobile second hand din import de când se fac astfel de statistici. Conform unei analize efectuate de specialiștii autovit.ro, pe baza informațiilor furnizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, anul trecut s-au cumpărat 518.927 de mașini rulate. Această sumă reprezintă o creștere cu 74% a achizițiilor de mașini second hand, comparativ cu anul 2016. Până acum, cele mai mare volum de automobilele rulate cumpărate din UE fusese înregistrat în 2008 (300.000 de unități). În plus, anul trecut s-au înregistrat și 496.723 de reînmatriculări de mașini rulate. La avântul acestei piețe auto second hand a contribuit din plin eliminarea timbrului de mediu.

Mașinile noi, tot mai atractive

Tranzacțiile cu mașini noi au depășit și ele așteptările și au atins cifra de 100.000 de unități achiziționate. Este al patrulea an de creștere pentru piața auto de mașini noi și cea mai mare valoare înregistrată în ultimii opt ani. Spre deosebire de anii anteriori, programul Rabla a avut un impact redus asupra pieței auto în 2017, astfel că mai puțin de un sfert dintre achiziţiile din piaţă au fost efectuate prin intermediul acestuia, spun specialiștii autovit.ro.

“2017 a fost anul cu cele mai multe recorduri auto şi cu cele mai multe tranzacţii pe plan intern. Eliminarea timbrului de mediu a deblocat piaţa de mașini rulate, anul trecut înregistrându-se cel mai mare număr de înmatriculări pentru o serie de branduri auto. Spre exemplu, cele mai multe înmatriculări  de mașini noi au fost înregistrate de Dacia – 29.974 unități, iar de mașini rulate din import de Volkswagen – 136.268 unități”, a declarat Andrei Bereandă, business manager autovit.ro.


    Statisticile care ne dau fiori: înmatriculările de mașini second hand, un nou record istoric în 2017
Statisticile care ne dau fiori: înmatriculările de mașini second hand, un nou record istoric în 2017

Valoarea autoturismelor vândute în 2017 pe autovit.ro a atins 600 de milioane de euro. Anul trecut au fost publicate peste 250.000 de anunțuri noi, martie fiind luna cu cele mai multe oferte în platformă, urmată de octombrie și mai. Tot martie a fost și luna cu cele mai multe mașini declarate vândute pe Autovit.ro – peste 6.000 de unități, în valoare totală de 55 de milioane de euro.

„Volkswagen, BMW și Audi au fost și în 2017 cele mai căutate, dar și cele mai vândute mărci de mașini de pe Autovit.ro. Totodată, mărcile din top 10 cele mai vândute de mașini de pe Autovit.ro au fost aceleași ca în 2016, semn că românii au preferințe clare în ceea ce privește producătorii auto. Cea mai mare valoare totală a vânzărilor s-a înregistrat la BMW – românii au cumpărat autoturisme produse de constructorul german în valoare de peste 100 de milioane de euro”, a adăugat Andrei Bereandă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net