Va fi cea mai fierbinte vară!

Ultima actualizare:

    Temperaturile  vor urca frecvent  peste 35˚C
Temperaturile vor urca frecvent peste 35˚C

Aerul va fi fierbinte în această vară, iar, în următoarele decenii, sezonul estival va dura peste 50 de zile, spun specialiştii. Ei estimează că, în acest an, se vor înregistra noi recorduri de temperatură, din pricina curentului cald din Pacific, El Niño.

Se confirmă estimările experţilor în meteorologie. Curentul cald „El Niño" (Pruncul Domnului), care traversează periodic Oceanul Pacific, este activ în acest an şi va influenţa vremea din toată lumea.

Va provoca deopotrivă inundaţii, secetă, caniculă şi fenomene extreme pe tot globul. Americanii spun că urmează şase luni de uragane pe continentul lor şi prognozează fenomene extreme. Pe noi, ne aşteaptă trei luni de arşiţă, în special în sudul ţării, spun meteorologii britanici de la Reading, Anglia.

IUNIE. Spre deosebire de anul trecut, aria unde temperaturile de peste 20 de grade (cât ar fi normal în această lună) este mult mai mare şi cuprinde estul şi sudul Moldovei, Dobrogea (inclusiv Litoralul), Muntenia, Lunca Dunării, sudul Olteniei, Banatul. În aceste regiuni, cantităţile de ploaie vor fi scăzute, în timp ce în nordul ţării cantităţile de apă pot depăşi 140 l/mp, iar în Transilvania peste 100 l/mp.

IULIE. Va fi foarte cald, în aceleaşi zone, cu cel puţin două grade mai mult ca anul trecut, când s-au înregistrat frecvent peste 35˚C. Precipitaţiile vor fi infime în Lunca Dunării şi Dobrogea, dar va ploua excedentar în nordul ţării.

AUGUST. Vor fi temperaturi mai mari decât anul trecut, cu cel puţin 2˚C. Cele mai fierbinţi zone vor fi în Lunca Dunării, dar şi în Muntenia, sudul Olteniei, Banat şi Dobrogea. Va fi o lună secetoasă, în special în zonele de câmpie, din sudul, estul şi vestul ţării. Precipitaţii mai importante ar putea fi în Maramureş.

Temperaturile  vor urca frecvent  peste 35˚C
Temperaturile vor urca frecvent peste 35˚C

Dacă serviciul sau alte urgenţe nu te ţin în casă pe timp de caniculă, ar fi bine să ştii că japonezii au lansat vesta cu apă care te protejează de căldură. Inspirată din costumele astronauţilor niponi, vestele utilizează o reţea de furtunaşe şi pompe, prin care circulă un litru de apă. Lichidul păstrează o temperatură optimă de până la 4˚C, pentru aproximativ 30 de minute. Agenţia Spaţială Naţională a Japoniei va crea, însă, o serie limitată de 1.000 de produse, pe care le va vinde cu 590 de dolari (1.904 de lei). Vestele absorb şi evaporă transpiraţia imediat şi pot fi spălate şi la maşina automată.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net