Va deveni Viorica Dăncilă președinte executiv al PSD la congresul din 10 martie?

_99638580_044106023.jpg

Viorica Vasilica Dăncilă va fi vedeta congresului PSD din 10 martie, la două zile după Ziua Femei
Citeste tot despre: 

Congresul extraordinar PSD va fi organizat pe 10 martie iar Liviu Dragnea a anunțat că nu va cere un vot de încredere, așa cum se anunțase. Sunt singurele certitudini ale discuțiilor de miercuri de la Palatul Parlamentului, unde s-au întâlnit liderii PSD într-o ședință care își propunea să lămurească detaliile congresului convocat de Dragnea. Potrivit unor surse din PSD, pentru funcția de președinte executiv, se vor lupta Niculae Bădălău și actualul premier, Viorica Vasilica Dăncilă.

Săptămâna trecută, la finalul ședinței Comitetului Executiv Naţional, Liviu Dragnea a luat prin surprindere pe toată lumea, anunțând organizarea congresului la care a anunțat că va cere şi un vot de reconfirmare în funcţia de preşedinte al partidului. El a anunțat că va aduce ulterior și alte propuneri pentru ordinea de zi. Între timp s-a răzgândit

Există mai multe voci care spun că președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, liderul organizației de la Giurgiu, va fi schimbat la congres la presiunea aripii Dragnea.”Vina”lui Bădălău este că a făcut publică o scrisoare către forul conducător al partidului, prin care cerea mai multă democrație în PSD, lucru care l-a înfuriat pe Dragnea. Vehiculat pentru a-i lua locul era liderul organizației de Olt, vicepreședintele Paul Stănescu. Acesta însă a negat că la congresul extraordinar se vor face schimbări în conducere şi a dat de înțeles că discuțiile vor apărea doar vreunul dintre cei aleși își va da demisia. Va fi Niculae Bădălău silit să-și dea demisia? Voci din cadrul partidului afirmă că aripa Dragnea încearcă să o convingă pe Viorica Dăncilă să candideze pentru fotoliul deținut acum de Bădălău. Oricum, potrivit acelorași surse, Marian Oprișan, liderul de la Vrancea va candida și el pentru o funcție de conducere în partid, iar dacă va avea suficientă susținere, acesta urmând să se bată chiar și la președinte executiv

loading...
Loading...

Citește și

  • Vrăjiţi de limuzinele şi jeep-urile cu care se plimbă liderii PSD de la centru, social-democraţii din teritoriu nu vor să se lase mai prejos.

  • dragnea, liviu, referendum, condamnare inchisoare suspendare

    Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, social democratul Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul în care e acuzat de fraudarea Referendumului pentru demiterea președintelui. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțată vineri, nu e definitivă.