V-aţi bătut joc de 1.000.000 €

Ultima actualizare:

    Sătui de aşteptare, bistriţenii au dat buzna să se răcoreascăFotografii: adevarul.ro
Sătui de aşteptare, bistriţenii au dat buzna să se răcoreascăFotografii: adevarul.ro

Bani mulţi, treabă de mântuială! Primăria Bistriţa a modernizat, cu un milion de euro, Ştrandul Municipal Codrişor. După un an şi jumătate de şantier, ştrandul şi-a deschis porţile la începutul lunii august. Surpriză: la o săptămână de la inaugurare, gazonul e plin de noroi, iar vopseaua a început să se cojească.

Un milion de euro! Atât a plătit Primăria Bistriţa pentru repararea singurului ştrand public din oraş. Din 1974, de la inaugurare, acesta a avut parte doar de câteva igienizări şi reparaţii. În 2015, Primăria Bistriţa a organizat o licitaţie publică pentru reabilitarea ştrandului, alocând suma de 4,7 milioane de lei, adică un milion de euro. Licitaţia a fost câştigată de firma clujeană Record SRL, abonată la lucrări din bani publici în judeţul Bistriţa-Năsăud, scrie adevarul.ro. Caietul de sarcini presupunea modernizarea celor trei bazine, dar şi refacerea finisajelor. De asemenea, caietul de sarcini impunea amenajarea unor alei şi a spaţiilor verzi.  


    Gazonul musteşte  de apă şi de noroi; Peisaj dezolant
Gazonul musteşte de apă şi de noroi; Peisaj dezolant

Ştrandul poate fi folosit şi la final de sezon, când bazinele pot fi acoperite cu o folie care menţine temperatura apei. Aceasta este încălzită cu ajutorul unor panouri solare. În cadrul proiectului a fost achiziţionat şi un sistem modern de filtrare, astfel că apa trebuie înlocuită doar o dată pe an. Firma câştigătoare s-a apucat de treabă, iar ştrandul a fost închis în sezonul estival 2016 şi în jumătate din sezonul estival 2017. La mai puţin de o săptămână de la deschidere, gazonul din jurul piscinelor e plin de noroi. Bazinul principal are vopseaua cojită, iar tencuiala a început să cadă.

Ovidiu Creţu, primarul Bistriţei, a găsit o explicaţie: „Vorbim despre un ştrand care poată găzdui  700 - 800 de persoane şi care a găzduit zilele acestea 3.000 de oameni. Acolo trebuie să meargă un specialist şi să evalueze. Avem garanţia de la constructor, aşa că, dacă nu şi-a făcut treaba, va reface lucrarea”.


    Aşa arată indolenţa pe bani publici
Aşa arată indolenţa pe bani publici
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net