Ursuleţul orfan creşte alături de frăţiorul de pluş

Ultima actualizare:

    Animăluţul este îngrijit cu dragoste de specialiştii de la centrul de reabilitare
Animăluţul este îngrijit cu dragoste de specialiştii de la centrul de reabilitare

Ursuleţul a rămas fără mami! Un pui s-a trezit singur pe lume, după ce ursoaica a fost fugărită de câini. Ghemotocul blănos a fost găsit într-o livadă din Vrancea, trist şi dezorientat. Persoanele care l-au descoperit au avut grijă de el, astfel că puiul a ajuns la Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice din Vrancea.

Puiul orfan se află acum pe mâini bune, după ce s-a rătăcit. Datorită Ocolului Silvic Naruja şi Asociaţiei Club Sportiv Echitaţie Caballus din Naruja, ursuleţul şi-a găsit un adăpost primitor la Centrul reabilitarea faunei sălbatice din Vrancea.

După o scurtă vizită la cabinetul veterinarului şi o noapte de odihnă, puiul a fost transferat la Centrul de Reabilitare a Urşilor de la Bălan (Harghita), singurul de acest fel din Europa. În lipsa unui frăţior, puiul îşi va împărţi singurătatea cu un ursuleţ de pluş.

La “orfelinatul” urşilor, animăluţul va învăţa până la vârsta de doi ani cum să se descurce, iar apoi va fi relocat în pădurile din Munţii Vrancei, scrie adevarul.ro.

“Acum prioritatea noastră este să ne asigurăm că acest pui de urs va fi crescut în aşa fel încât să se poată reîntoarce în Munţii Vrancei. Anchetele trebuie făcute de instituţiile abilitate”, spun reprezentanţii Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Biologice.

În 2018, un pui de urs, în vârstă de 8 luni, a fost lovit de tren în localitatea Bixad (Covasna). Iniţial, starea sa era destul de gravă, dar tratamentul administrat l-a pus pe picioare şi, în curând, se va reîntoarce în pădure.

Doi pui orfani de râs s-au întors în habitatul natural după o reabilitare adecvată de-a lungul a doi ani. Vidra Lenon, un pui despărţit brutal de părinţi, şi doi pui de jder au fost crescuţi în acest centru. De asemenea, râsul ”Pistrui”, eliberat în zona montană a Vrancei, a fost astfel primul pui reabilitat din România şi din Europa.

Un alt urs care a impresionat prin povestea lui în urmă cu mai mulţi ani, după ce şi-a pierdut un membru într-un accident de tren, a fost tratat de specialiştii de la “orfelinatul” din Harghita şi a fost eliberat cu succes într-o arie naturală a judeţului. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net