«Uraa! Am zbughit-o la mare ca să ne distrăm»

Ultima actualizare:

    Nicol şi gaşca ei  vor petrece vacanţa  de 1 Mai la Vama VecheFotografii: Sever Gheorghe
Nicol şi gaşca ei vor petrece vacanţa de 1 Mai la Vama VecheFotografii: Sever Gheorghe

S-a dat startul sezonului estival 2017! Ziua liberă de 1 Mai este legată de weekend, aşa că mulţi români au plecat deja în vacanţă! Trenurile spre mare au circulat ieri la foc continuu şi doar cei mai norocoşi au apucat loc pe banchete.

A fost haos joi în Gara de Nord din Capitală! Puzderie de oameni au ocupat peroanele încă de la primele ore ale dimineţii, toţi, cu o singură destinaţie: litoralul românesc. CFR a suplimentat atât trenurile care circulă spre mare, cât şi numărul de vagoane din componenţa lor, însă tot nu a fost suficient. Mii de turişti, majoritatea studenţi, s-au călcat în picioare să apuce un loc în compartiment. 


    Ionuţ a plecat la mare însoţit de  iubita lui şi de căţelul Muffin
Ionuţ a plecat la mare însoţit de iubita lui şi de căţelul Muffin

Nu puţini au fost cei care şi-au adus cu ei animăluţul preferat, semn că nu au de gând să se întoarcă prea curând la casele lor. ”L-am luat şi pe Muffin (traducere: Brioşă) cu noi, pentru că nu putem sta despărţiţi prea mult timp. Mergem la Vama Veche şi o să poposim la părinţii mei, care locuiesc în zonă. Nu plătim cazare, stăm cât vrem, ce poate fi mai frumos?”, spune Ionuţ Chelu (27 de ani).


    10.000 de turişti au plecat  spre Litoral cu trenul.  Dintre aceştia 30% sunt studenţi
10.000 de turişti au plecat spre Litoral cu trenul. Dintre aceştia 30% sunt studenţi

Trenul IR1996, programat să plece la 08.45 din Gara de Nord, a avut mai bine de 35 de minute întârziere, dar cine a sesizat asta? Cu gândul la vacanţa ce va să vină, oamenii şi-au pus bagajele în compartiment şi s-au pus pe ”treabă”: cei mai cuminţi au încins cărţile de joc şi au depănat amintiri, în timp ce ”băieţii răi” s-au apucat de bancuri deocheate, făcând poştă pet-ul de bere la 2 litri.

”Am plecat la drum câţiva prieteni, dar s-a triplat gaşca pe parcurs. Au venit prietenii prietenilor, aşa că pe mulţi nici nu îi cunoaştem. Dar avem timp berechet să ne împrietenim până ajungem la mare. Acolo, să te ţii distracţie. Uraa!”, striga, de pe scara trenului, Nicol, o puştoaică de 18 ani, din Bucureşti. 

24 de trenuri leagă Capitala de Litoral

simeon stalpnicul png

Nu mai puţin de 24 de trenuri pleacă din Bucureşti spre Litoral. Dintre acestea, 12 au ca destinaţie Mangalia, restul – Constanţa. CFR Călători a suplimentat cu 8.000 de locuri, adică peste 100 de vagoane, iar gradul de ocupare a depăşit 100%. Este de înţeles, mai ales că studenţii, principalii turişti care deschid sezonul de 1 Mai la mare, circulă gratuit cu trenul încă de la 1 februarie. 

Vedetele s-au mutat la malul mării


    Loredana va avea  show în Mamaia
Loredana va avea show în Mamaia

Antrenament la dans şi la băutură să aveţi, căci oferta de petreceri e vastă şi variată pe Litoral, la deschiderea sezonului estival. Click! îţi spune unde te poţi distra cu artiştii favoriţi.

Festivalul de muzică electronică “Sunwaves” a deschis calendarul petrecerilor de 1 Mai, la mare. Acesta a început pe 27 aprilie, va dura 4 zile şi se desfăşoară pe plaja Crazy Beach din Mamaia Nord. La platane sunt DJ români, dar şi străini.

Ieri şi-a deschis porţile ”Festival du Bonheur - pour les gourmands”, care are loc în Mamaia Nord, pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi. Intrarea e liberă, iar acolo vă aşteaptă peste 60 de standuri cu mâncare, din toate colţurile lumii

Sâmbătă, 29 aprilie, la Vama Veche va începe “Sunset Festival” 2017. Biletul costă 40 de lei şi îi puteţi asculta pe Subcarpaţi, Macanache, Vlad Dobrescu, NoruNegru etc.

Sâmbătă seară, în clubul Bamboo din Mamaia, îl ascultăm pe celebrul “The Motans”, care a făcut ravagii cu hit-ul “Versus”

Duminică, 30 aprilie, petrecerea va continua în Bamboo, după ora 23.00, cu inegalabila Loredana Groza. Solista va face show live, cu trupa ei de instrumentişti

Tot duminică, 30 aprilie, în Mamaia va avea loc şi un show de maşini de drift, între orele 14.00 şi 19.00, în Piaţeta Cazino, dar şi un concert pe plajă cu trupele Provincialii, Vunk şi Ionuţ Galani, după ora 16.00

În Constanţa, în perioada 26 aprilie – 1 mai are loc Festivalul Berii, organizat la Pavilionul Expoziţional din Mamaia. Printre invitaţi se numără Bere Gratis, Dan Helciug şi Spitalul de Urgenţă, Mihai Mărgineanu Band, Nightlosers, Compact, Trupa Veche, Fly Project, DJ Project şi Giulia, Gipsy Casual, Haiducii, Maria Dragomiroiu, Nicu Paleru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net