Ura! Sunt demnitar şi iau salariu barosan

Ultima actualizare:

    Click! îţi spune care sunt noutăţile  lunii septembrie. Prima ar fi că  mai-marii ţării vor încasa mai mulţi bani
Click! îţi spune care sunt noutăţile lunii septembrie. Prima ar fi că mai-marii ţării vor încasa mai mulţi bani

Gata! Marţi începe toamna şi odată cu prima zi din luna recoltei se întorc şi parlamentarii din concedii. Primele subiecte pe ordinea de zi vor fi salariile lor şi noul Cod Fiscal. Mai sunt o serie de noutăţi, pe care Click! vi le prezintă.

Parlamentarii se întorc la muncă din prima zi de septembrie. Începe sesiunea de toamnă, numai că de data asta vor lucra pe bani foarte mulţi. Ordonanţa prin care au crescut salariile înalţilor demnitari a intrat în vigoare la 1 august, iar primul salariu mărit va fi încasat în septembrie.  Această reglementare va aduce lunar în conturile preşedintelui României şi premierului o indemnizaţie brută de 21.540 lei, iar vicepremierul va lua un salariu de 20.000 lei, scrie Agerpres. De asemenea, vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii Senatului şi Camerei Deputaţilor, miniştrii, Avocatul Poporului, preşedintele Curţii de Conturi şi şefii serviciilor de informaţii vor avea indemnizaţii majorate la 19.055 lei brut. În total, 48 de persoane, pentru care Guvernul a aprobat un buget de 600.000 lei.Cardul de sănătate este obligatoriu din prima zi de toamnă. În prezent, la casele de asigurări de sănătate se află peste 300.000 de carduri care aşteaptă să fie ridicate, în timp ce aproape 15 milioane au ajuns deja la asiguraţi. Iniţial, cardul de sănătate trebuia să fie obligatoriu de la 1 februarie. Apoi, termenul a fost mutat de mai multe ori.

Nu mai puteţi merge  la medic fără card
Nu mai puteţi merge la medic fără card

Programul „Litoralul pentru toţi” a început de duminică (30 august) şi ţine până aproape de jumătatea lui octombrie. Timp berechet să vă bucuraţi de soare, plajă şi distracţie la preţuri reduse, care pornesc de la 159 de lei un sejur la un hotel de o stea şi ajunge până la 329 lei/persoană la un hotel de trei stele şi mic dejun inclus. Cele mai mari tarife vor fi la hotelurile de cinci stele cu mic dejun – 469 lei/persoană. Meteorologii anunţă vreme frumoasă în primele două săptămâni din septembrie.

“Litoralul pentru toţi”  costă de la 159 de lei pe sejur
“Litoralul pentru toţi” costă de la 159 de lei pe sejur

Toate persoanele care vor să-şi construiască locuinţe, inclusiv la ţară, vor fi nevoite să angajeze un diriginte de şantier care să verifice calitatea lucrărilor, se arată într-un act normativ ce va intra în vigoare la 1 septembrie. Cei care nu vor proceda în acest fel vor risca să primească amenzi de până la 10.000 de lei.Mâine, până la ora 16.00, se afişează rezultatele de la sesiunea ”picaţilor” la Bac. S-au prezentat circa 30.000 de absolvenţi de liceu, din cei 85.000 de picaţi la prima sesiune.Tot de mâine, până la 6 septembrie, vor ajunge în clase manualele noi, tipărite şi digitale, pentru şcolarii din clasele mici.

Click! Spune

Anul Nou bisericesc începe la 1 septembrie şi se încheie la 31 august. Potrivit tradiţiei iudaice, în această zi, Dumnezeu a început crearea lumii şi tot azi, Mântuitorul a Început să propovăduiască. Azi, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul, căruia îi datorăm numărarea anilor începând de la Întruparea Domnului.

image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net