UPDATE Zeci de gospodării inundate, în urma ploilor torenţiale

Ultima actualizare:

    După o ploaie de o oră şi jumătate, oamenii s-au trezit cu gospodăriile inundate
După o ploaie de o oră şi jumătate, oamenii s-au trezit cu gospodăriile inundate

Zeci de case din judeţele Bacău, Dâmboviţa şi Harghita au fost inundate, marţi noapte, în urma ploilor torenţiale. Tot în Harghita, s-au înregistrat patru incendii din cauza unui trăsnet. Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de ploi şi vijelii în 27 de judeţe, iar hidrologii, cod galben de inundaţii, în 26 de judeţe.

UPDATE ORA 10.13. Primarul oraşului Comăneşti, din judeţul Bacău, a declarat pentru Mediafax că peste 200 de gospodării din localitate au fost inundate, zece persoane fiind evacuate din locuinţe.

“Putem spune că viitura a făcut ravagii, inundând peste 200 de gospodării, din care cel puţin 100 de locuinţe, şi distrugând infrastructura, inclusiv reţeaua de apă din acea zonă a oraşului. Echipele noastre au intervenit, într-o primă etapă, până la ora 4.00 dimineaţa, iar acum urmează să meargă din nou în teren pentru a face o evaluare şi a scoate apa din gospodăriile oamenilor. Sunt case izolate din cauza drumurilor impracticabile astfel încât, mai întâi, trebuie să refacem infrastructura pentru a putea ajunge în zonele calamitate. Cele zece persoane evacuate azi-noapte s-au cazat, deocamdată, la rude”, a precizat Viorel Miron. Potrivit acestuia, cele mai afectate cartiere din oraş sunt Lăloaia şi Supanului.

S-au rupt norii, în noaptea de marţi spre miercuri, asupra mai multor localităţi din ţară. În Comăneşti, judeţul Bacău, 20 de gospodării au fost inundate, după o ploaie torenţială, autorităţile fiind nevoite să intervină cu pompe pentru a scoate apa din curţile şi casele oamenilor.

În localitatea Găeşti, din judeţul Dâmboviţa, şase gospodării au fost acoperite de apă, marţi seară, după ce a plouat cu găleata.

Şi în Harghita a fost prăpăd! În Miercurea Ciuc, subsolurile a 11 blocuri şi case au fost inundate, iar pe mai multe străzi din oraş s-a circulat cu dificultate, apa ajungând la o jumătate de metru. Potrivit meteorologilor, ploaia a durat aproximativ o oră şi jumătate, cantitatea de precipitaţii fiind de 30 de litri pe metrul pătrat, potrivit Mediafax.

De asemenea, în localitatea, Voşlobeni şi în staţiunea Izvorul Mureşului, 30 de gospodării au fost inundate. Fântânile din curţile inundate nu mai pot fi folosite, întrucât sunt pline cu mâl, iar drumul european 578, între Izvorul Mureşului şi Voşlobeni, a fost inundat pe o porţiune de 500 de metri.

“O asemenea ploaie torenţială nu am mai avut în ultimii 30 de ani. A plouat din toate părţile, pe versanţi s-au format torente şi şanţurile de scurgere nu au mai putut prelua cantitatea imensă de apă”, a spus primaul comunei Voşlobeni, Tinca Mihail Dumitru.

Pe DJ 138, între localităţile Liban şi Joseni, vântul puternic a doborât mai mulţi arbori, iar totentele care au venit cu putere de pe munţi au adus aluviuni şi bucăţi de piatră, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate.

Descărcările electrice au provocat patru incendii la grajduri, în localităţile Delniţa, Siculeni, Mihăileni şi Remetea, şase echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervenind pentru stingerea flăcărilor, potrivit şefului Centrului Operaţional al ISU Harghita, Ovidiu Dudu.

27 de judeţe din Oltenia, Transilvania, Moldova şi Muntenia se află sub cod galben de ploi şi furtuni, până miercuri, la ora 22.00. De asemenea, hidrologii au instituit cod galben de inundaţii pe râuri din 26 de judeţe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net