UPDATE Uite în ce zone se circulă greu din cauza zăpezii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Iarna a venit în centrul şi nord-cestul ţării. În staţiunile montane din aceste zone, zăpada s-a aşternut, iar pe unele şosele circulaţia rutieră este îngreunată din cauza ninsorii viscolite.

UPDATE ORA 9.09. Centrul Infotrafic a anunţat că circulaţia mai este îngreunată, marţi dimineaţă, pe drumuri naţionale din judeţele Vâlcea, Caraş-Severin, Bihor, Alba şi Harghita, unde s-a depus un strat de zăpadă între unu şi trei centimetri, însă nu sunt porţiuni de drum închise sau blocate.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în judeţul Vâlcea, pe DN 7A Voineasa - Obârşia Lotrului, între kilometri 50-91, s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ doi centimetri.

În judeţul Caraş-Severin, pe DN 57B Oraviţa - Anina, între kilometri 11-16 este un strat de zăpadă de aproximativ un centimetru.

De asemenea, un strat de zăpadă de aproape un centimetru s-a depus şi pe porţiuni de drum din judeţele: Bihor - pe DN 1H la Sinteu şi pe DN 75 la Măgura; Alba - pe DN 67C la Sugag; Harghita - pe DN 13B Bucin - Borzon.

În judeţul Sibiu, pe DN 7C Bâlea Cascadă este zăpadă frământată de unu-trei centimetri, potrivit CNADNR.

De pildă, traficul se desfăşoară cu dificultate pe DJ 138 A, care face legătura între DN 13 A şi localitatea Harghita Băi, singurul drum de acces către staţiune, zăpada de pe carosabil depăşind zece centrimetri.

Câţiva şoferi care nu aveau maşinile echipate corespunzător au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani pentru a se mai putea deplasa.

Pe Transalpina, zăpada viscolită a atins un metru grosime.

Şi în Pasul Tihuţa s-a depus neaua care este viscolită.

"Ninge pe trosoanele aflate în zonele montane înalte din judeţ, pe DN 12C în zona Lacu Roşu, pe DN 13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, în zona trecătorii Harghita, pe DN 13B Gheorghieni - Praid, în Pasul Bucin şi pe DN 15 Topliţa - Borsec, la Vârful Creanga. Stratul de zăpadă depus pe carosabil variază între un centimetru şi doi centimetri, iar utilajele de deszăpezire acţionează pe sectoarele afectate de ninsori, pentru degajarea zăpezii de pe carosabil", a declarat, pentru romaniatv.net, şeful Secţiei Dumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu.

La Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, stratul de zăpadă a atins 44 de centimetri.

În Poiana Braşov, a nins slab (Foto: brasovultau.ro)

simeon stalpnicul png

Tot din cauza ninsorilor din ultimele ore, salvamontiştii sibieni au închis, începând de luni, traseele turistice din Munţii Făgăraşului care urcă de la altitudinea de 1.500 de metri spre creastă, din cauza pericolului de declanşare de avalanşe. Traseele turistice din Munţii Făgăraş vor rămâne închise până când va fi zăpadă.

În staţiunea Arieşeni, zăpada măsoară 5 cm

simeon stalpnicul png

Pârtia din Păltiniş a fost acoperită de nea

simeon stalpnicul png

La Păltiniş, judeţul Sibiu, stratul de zăpadă a ajuns la 36 de centimetri, iar la Arieşeni, judeţul Alba, neaua are în jur de 5 centimetri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net