UPDATE Traficul pe cei 15 km din autostrada Lugoj-Deva se deschide, luni după-masă

Ultima actualizare:

    Segmentul de autostradă Dumbrava-Margina a costat 562 de milioane de lei fără TVA
Segmentul de autostradă Dumbrava-Margina a costat 562 de milioane de lei fără TVA

În sfârșit, o veste bună! Traficul rutier pe segmentul Dumbrava-Margina, de 15 kilometri, parte din lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, s-ar putea deschide luni, după ora 16:00, potrivit unor surse citate de ONG-ul Asociaţia Pro Infrastructura. Surse din piaţă au confirmat această informaţie pentru News.ro.

UPDATE. Traficul pe segmentul de 15 kilometri ai lotului 2 din autostrada Lugoj-Deva se va deschide luni, începând cu ora 17:30, a informat CNAIR, aceasta fiind prima inaugurare a unui nou segment de autostradă din decembrie 2015 până în prezent. România va avea, după această inaugurare, 748 kilometri de autostradă.

La mijlocul lunii februarie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că nu va mai da un termen pentru deschiderea tronsonului de 15 kilometri din lotul doi al autostrăzii Lugoj-Deva, deoarece a mai înaintat un termen - 10 februarie - bazat pe ce i-au spus şefii de proiect, ”care au minţit”, precizând că va aştepta să primească un punct de vedere de la un expert.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat în februariei că amână recepţia la lucrările efectuate pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva de asocierea Salini Impregilo – Societa Edile Construzioni e Lavori, cerând clarificări la anumite aspecte.

Potrivit Asociaţiei Pro Infrastructura, circulaţia ar putea fi deschisă luni.

„Neoficial, dar din două surse foarte bine informate şi independente, putem să vă comunicăm că astăzi se va deschide traficul pe autostrada A1 între localităţile Dumbrava/Traian Vuia şi Margina (segment care face parte din Lugoj-Deva lot 2, constructor Salini-Impregilo). Deschiderea se va face dupa ora 16:00 (nu ştim ora exactă)”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a ONG-ului.

Asociaţia roagă insistent şoferii să nu forţeze deschiderea pe autostradă înainte de deschidere.

„De asemenea, vă rugăm să respectaţi ceilalţi şoferi şi să evitaţi să aglomeraţi intrările pe noul segment (nodurile Dumbrava şi Margina)”, se arată în postare.

ONG-ul a publicat şi o fotografie, captură de ecran dintr-o filmare din dronă, efectuată în 22 decembrie 2016, dată la care ar fi putut fi dat în folosinţă acest segment de autostradă.

Lotul de autostradă, aflat în stadiul de ”muzeu” de la finalul anului trecut, nu este încă deschis circulaţiei din cauza neprimirii vizei pentru recepţia terminării lucrărilor. Valoarea contractului pentru executarea acestor lucrări se ridică 562 milioane de lei fără TVA, din care 85% din fonduri europene şi 15% de la bugetul României.

Salini Impregilo a realizat şi lucrările la cei 22 de kilometri ai lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, numită ”autostrada scufundată” din cauza problemelor grave de structură din trecut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net