UPDATE ŞOCANT! O tânără de 19 ani a fost hrănită de mamă doar cu lapte! Arată ca un copil de 6 ani

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un caz desprins parcă din filmele de groază a fost descoperit într-o localitate din judeţul Suceava. De când s-a născut, în urmă cu 19 ani, şi până în prezent, o fată a fost hrănită de mama ei bolnavă psihic doar cu lapte. Tânăra arată ca un copil de 6 ani şi gândeşte ca unul de 3, din cauză că mama ei a ţinut-o complet izolată de restul lumii.

UPDATE ORA 15.03. Direcţia de Sănătate Publică Suceava s-a autosesizat, joi, în cazul Adinei. Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat că a dispus declanşarea unei anchete. Totodată, ea a precizat că a solicitat medicului de familie al fetei şi asistentului social care o avea în evidenţă note explicative privind acest caz."Atât asistentul comunitar, cât şi medicul de familie aveau obligaţia de a informa DSP despre situaţiile deosebite pentru ca împreună, din timp, să putem lua măsurile necesare", a spus Zorescu.

UPDATE ORA 15.00. Reprezentanţii Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi afirmă că Adina se simte bine, potrivit Mediafax. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Lucian Cernahovschi, a declarat, astăzi, că fetei i se administrează tratament perfuzabil, iar alimentele sunt introduse treptat."Are câteva săptămâni de când este în spital. Avea o stare alterată, însă acum se simte mai bine. I se administrează tratamentul cu perfuzii, iar alimentele sunt introduse treptat. Deşi a fost hrănită de mamă doar cu lapte, organele nu au fost afectate, organismul a rezistat", a spus Cernahovschi.

UPDATE ORA 14.07. Primarul comunei sucevene Moldoviţa, Traian Iliesei, de unde provine Adina, susţine că familia fetei "a făcut tot ceea ce este posibil pentru a o ajuta", însă tânăra ar fi refuzat altă hrană, iar medicii au fost depăşiţi de acest caz."Ei au fost pe la spitale, nu au ţinut-o acasă. Ei s-au străduit, s-au dus pe mâna doctorilor, dar nici doctorii nu au reuşit. Copilul refuză orice altceva de mâncare decât lapte. S-a încercat şi cu fructe şi cu altele, dar a refuzat", a spus primarul, potrivit Mediafax.Iliesei a subliniat că "familia fetei este formată din oameni de calitate", precizând că fata are o soră geamănă care este educată şi are şi două alte surori care sunt măritate."Nu e vorba de neglijare. Copilul refuză orice mâncare. Oamenii s-au chinuit, dar fata nu mănâncă", a spus primarul.Traian Iliesei a mai susţinut că Primăria i-a sprijinit pe cei din familie de câte ori a fost nevoie, chiar cu ambulanţa pentru transportul fetei la spital.

Tot satul cunoştea drama fetei, dar autorităţile au intervenit abia acum

simeon stalpnicul png

De curând, Adina a ajuns la Spitalul "Sf. Maria" din Iaşi. Când medicii au pus-o pe cântar, s-au îngrozit: "Ia să vedem câte kilograme ai azi? Capul sus... 17 kg. Avea 16 kg când a venit, a luat un kilogram şi ceva. Are 118 cm... înălţime ca pentru 6-7 ani", a declarat, pentru PRO TV, o asistentă medicală.

Pediatrii au pus-o imediat pe perfuzii. La 18 ani şi 11 luni, Adina vorbeşte ca un copil de 3 ani şi se minunează de tot ce este în jurul ei.

Încet-încet medicii au început s-o hrănească normal. Adina le-a mărturisit acestora că, de când se ştie, a băut doar lapte şi apă cu zahăr. Întrebată fiind ce a mâncat de când e în spital şi ce i-a plăcut cel mai mult, copila a spus: "Am mâncat lapte şi beam apă cu zahăr. Aici, am mâncat pâine, dar cel mai mult mi-a plăcut piureul cu carne". De lapte nici nu mai vrea să audă!

Adina are grave carenţe alimentare şi retard psihic, cauzat, spun medicii de la Iaşi, tocmai de relaţia nefirească avută cu mama ei, dar şi de lipsa unei alimentaţii adecvate.

Femeia care suferă de schizofrenie, a menţinut-o, cu forţa, la stadiul de bebeluş.

"Este o relaţie toxică. Mama a abordat-o ca pe un sugar şi a rămas în această legătură. Nu cred că e vorba de dragoste, ci efectiv o dependenţă, o nevoie de a fi împreună, tocmai pentru ca ea să nu îşi urmeze tratamentul pentru schizofrenie", a declarat, pentru PRO TV, prof. dr. Marin Burlea, de la Spitalul de Copii din Iaşi.

Adina are dinţii distruşi, nu i-a crescut părul, nu socializează, şi, deşi este majoră, se bucură de o carte de colorat ca un copilaş.

"Dacă s-ar fi întrerupt această legătură profundă, dar nocivă, între mamă şi copil, poate că fetiţa s-ar fi dezvoltat normal, dovada: sora ei geamănă, care merge la şcoală, socializează, a evoluat fizic şi psihic normal", a mai spus, la PRO TV, medicul Marin Burlea.

De vină pentru suferinţa acestui copil nu e doar familia, care a tolerat aşa ceva, ci un întreg sistem: sora ei mai mare care, oficial, este însoţitor şi stă cu Adina în spital, tatăl fetei, medicul de familie, Sorina Rusu, care ştia de situaţia copilei, asistentul social care se ocupă de cazul mamei sale.

Nimeni n-a făcut, însă, nimic! Din contră, când fata a fost dusă în faţa comisiei de handicap, medicii s-au minunat de starea ei, dar n-au mişcat un deget pentru această fiinţă chinuită.

"Ştiu că de mică nu primeşte altceva. Chiar este menţionat că se alimentează cu lapte. Toata lumea s-a mirat cum de reuşeşte să trăiască. Doctoriţa din comisie şi-a făcut cruce. Nu era în atribuţiile mele s-o iau s-o duc la spital", a spus, la PRO TV, Cristina Haica, asistent social în comuna în care locuieşte Adina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net