UPDATE Șefa ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon” le dădea medicamente doar bolnavilor tineri

laura_constantinescu.jpg

laura constantinescu spitalul pantelimon medicamente
Medicul Laura Constantinescu se crede Dumnezeu, astfel că decidea cine trăiește și cine nu

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Bolnavii aflați în stare critică la secția Anestezie - Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală primesc medicamente doar dacă sunt suficient de tineri și dacă au șanse de supraviețuire. Acestea sunt criteriile după care se ghidează șefa de la ATI, potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan care continuă seria dezvăluirilor.

UPDATE. Reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului sănătăţii şi ai Serviciului de Medicină de Urgenţă vor face verificări, săptămâna viitoare, la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală, în urma informaţiilor privind posibila discriminare pe criterii de vârstă a pacienţilor de la Secţia ATI a unităţii, anunţă, joi, Ministerul Sănătăţii, care mai spune că discriminarea pe criterii de vârstă sau orice altă formă de discriminare între pacienţi este inacceptabilă şi reprezintă o încălcare a legii.

Acesta a publicat joi, pe tolo.ro, o înregistrare din 30 mai 2016, în care șefa ATI, dr. Laura Constantinescu, le spune medicilor revoltați că nu au suficiente medicamente pe cine preferă să salveze. „Dacă dăm la totți, nu mai avem medicație pentru ăia care merită”, spune Laura Constantinescu.

În aceeași înregistrare, șefa ATI spune că fie „le dăm la ăia tineri și la ăia cu șanse”, fie „nu mai avem nici pentru ăia care merită și nu ne mai interesează că ăsta e bugetul”.

Potrivit medicului care i-a pus înregistrarea la dispozieiție lui Tolontan, la ATI „Sf. Pantelimon”, medicamentele sunt ținute sub cheie, iar cheia este luată acasă de asistenta șefă. Această mărturie a fost confirmată chiar de farmacista spitalului, Mioara Duvlea, care a spus, potrivit tolo.ro: „Din câte ştiu eu, legea prevede că medicii trebuie să aibă acces la medicamente la orice oră. Acum, s-a constatat că acestea se află sub cheie, iar cheia nu e în spital.”

Conducerea spitalului a demarat o anchetă după respectivele dezvăluiri, Laura Constantinescu și asistenta-șefă de la ATI fiind suspendate pe perioada acesteia.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul