UPDATE Omar Hayssam a fost transferat la Rahova

Ultima actualizare:

    Omar Hayssam
Omar Hayssam

Omar Hayssam va fi scos pentru prima dată din arest, de când a ajuns în România. Sirianul va ajunge în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, într-un nou dosar în care este acuzat de delapidare. 

UPDATE 14.00

În cele din urmă, sirianul a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. De marţi, conform legii, el va intra timp de 21 de zile, într-o perioadă de carantină, a anunţat ANP.

UPDATE 11.45 Teroristul sirian a ajuns într-un penitenciar. În timp ce era aşteptat la Tribunal, unde urma să fie judecat într-un proces de delapidare, acesta era transferat dintr-un centru de arest în închisoare.

În cursul acestei zile, condamnatul Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Române într-o unitate din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, anunţă Poliţia Română.

Reamintim faptul că, acesta s-a aflat, din data de 19 iulie a.c., în custodia Poliției Române, fiind introdus într-un Centru de Reținere și Arest Preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru bancrută frauduloasă în iunie 2010, la 20 de ani închisoare pentru acte de terorism în octombrie 2012 și la 16 ani închisoare pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni în noiembrie 2012, se mai arată în comunicat.

UPDATE 11.10  Cel mai căutat terorist din România parcă a intrat în pământ. Citat marţi dimineaţă la Tribunalul Bucureşti, Hayssam nu a ajuns în faţa magistraţilor. ANP şi Poliţia Capitalei susţin că sirianul nu se află în custodia lor.

Cum operaţiunea aducerii lui Omar Hayssam în ţară este învăluită în mister, tot la secret este ţinut şi locul de detenţie al acestuia. Se pare că acesta a fost citat de magistraţi la Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi la Poliţia Capitalei, însă instituţiile au răspuns că “nu se ştie locul în care se află” Hayssam, anunţă Mediafax. 

În acest context, avocaţii inculpaţilor au cerut amânarea judecării cauzei, pe motivul lipsei procedurii de citare cu Omar Hayssam.

Instanţa a stabilit două termene, respectiv unul în 31 iulie, când se va judeca propunerea de arestare făcută de DIICOT pe numele lui Omar Hayssam şi a fratelui său în acest caz, iar un altul pe fond, în 9 septembrie.

Avocata lui Omar Hayssam, desemnată din oficiu, a fost amendată de instanţă cu 300 de lei, pentru că a lipsit de la termenul de judecată.

Deşi procesul era programat pentru ora 8,30, cel mai probabil acesta va fi amânat cel puţin o oră, întrucât Hayssam încă nu a ieşit din arestul Poliţiei Capitalei.

Sirianul este acuzat de delapidare, după ce a distrus două societăţi de îmbuteliere a apei. Prejuduciul în acest caz atinge 20 milioane de euro.

Omar Hayssam a fost adus în România cu câteva zile înainte de anunţul oficial, timp în care serviciile secrete l-au ţinut ascuns şi l-au interogat, informează rtv.net.

Sirianul a fost adus în ţara noastră luni noapte şi abia vineri, atunci când a fost făcut anunţul, Omar Hayssam a fost predat Poliţiei române pentru a fi dus la închisoare.

Timp de câteva zile, cât s-a aflat în custodia serviciilor secrete, Omar Hayssam a fost audiat. Declaraţiile lui sunt foarte importante, pentru că autorităţile române trebuie să afle cum a fost posibil ca acesta să fugă din ţară în 2006, fără ca nici o autoritate să îşi dea seama.

Omar Hayssam va fi încarcerat zilele următoare în Penitenciarul Rahova. El are trei condamnări la activ: 20 ani pentru terorism, 16 ani pentru înşelăciune şi 3 ani pentru bancrută frauduloasă.

Citiţi şi:

Cel mai vânat terorist, adus în ţară după 7 ani

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net