UPDATE O femeie a murit, după ce un bloc a sărit în aer,la Reşiţa

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nenorocire, în această dimineaţă, la Reşiţa.  Zece apartamente de la parter şi etajele 1 şi 2 ale unui bloc de pe strada Republicii au sărit în aer în urma unei explozii puternice.

UPDATE ORA 13.05. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa, Ramona Topală, a declarat pentru Mediafax că s-a decis ca cele 50 de persoane evacuate să fie cazate într-un bloc de garsoniere şi într-un hotel, iar bunurile acestora, rămase în apartamente, vor fi păzite de Poliţia Locală."Cazarea persoanelor evacuate care nu au variante de adăpost se va face fie la un hotel de pe Valea Domanului, fie într-un bloc de garsoniere de lângă Stadionul Gloria din Reşiţa", a spus Ramona Topală.La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş- Severin, Ancuţa Balint, a spus că sunt zeci de apartamente avariate, fiind grav afectate locuinţele de la primele patru etaje ale blocului.

UPDATE ORA 9.22. O femeie a fost găsită moartă, sub dărâmături, pe trotuarul din faţa blocului în care a avut loc explozia. Pompierii îndepărtează molozul căzut de pe bloc în urma exploziei, pentru a scoate trupul femeii, deocamdată nefiind cunoscută identitatea acesteia.Deocamdată nu a fost stabilită cauza exploziei, fiind posibil să se fi produs din cauza unei acumulări de gaze de la reţea sau de la o centrală termică.

Trei persoane au fost rănite în urma deflagraţiei, una fiind în stare foarte gravă. Cele trei victime au fost transportate la Spital Judeţean Reşiţa. Alţi 20 de locatari au avut nevoie de îngrjirile medicilor sosiţi la faţa locului.

De asemenea, bucăţi desprinse din balcoane au căzut pe maşinile parcate în faţa blocului şi le-au avariat.

simeon stalpnicul png

Oamenii au fost evacuaţi, întrucât parterul şi etajele 1 şi 2 au fost grav avariate.

La faţa locului se află reprezentanţi ai ISU, ai Poliţiei, ai Primăriei, E.On, dar şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, care încearcă să stabilească dacă există pericolul de prăbuşire a blocului.

Blocul a fost evacuat

simeon stalpnicul png

Echipele de intervenţie au oprit furnizarea energiei electrice şi a gazului în blocul cu zece etaje, în timp ce Primăria caută soluţii pentru cazarea locatarilor evacuaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net