UPDATE Inginerul dispărut în Istanbul, adus în țară și internat în spital

Ultima actualizare:

Salvatore Popescu, inginerul ploieştean care a dispărut în urmă cu o lună din faţa palatului Topkapî din Istanbul, a fost găsit. Bărbatul este în viaţă şi a fost adus în ţară de autorităţi.

UPDATE. După ce a ajuns în țară, inginerul ploieștean a fost dus la Spitalul Elias unde a fost internat la secția Neurologie. „Este sănătos din punct de vedere fizic. I se fac însă mai multe investigaţii de specialitate. Are o stare confuzională, este tulburat şi este un pacient dificil”, ne-au spus surse medicale din cadrul spitalului. Acestea au mai precizat că bărbatul se află internat alături de soția sa.

Deocamdată nu se cunosc detalii despre traseul pe care l-a avut inginerul ploieştean şi nici unde a locuit cât timp a fost dat dispărut, dat fiind starea lui de sănătate, potrivit adevarul.ro

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că Salvatore Popescu, inginerul ploieştean dispărut la Istanbul, a fost găsit în viaţă şi adus în România.

”Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut că, în cursul nopţii de 25 spre 26 septembrie 2018, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a reuşit repatrierea cetăţeanului român care a fost dat dispărut în oraşul Istanbul la data de 30.08.2018. Menţionăm că, între momentul sesizării dispariţiei cetăţeanului român şi cel al identificării acestuia, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul şi al Ambasadei României la Ankara, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, au întreprins o serie de demersuri specifice complexe, inclusiv în cooperare cu autorităţile locale turce.  Persoana în cauză a fost identificată de către reprezentanţii oficiului consular în cursul zilei de 25 septembrie 2018, aceasta fiind recunoscută după semnalmente de către cetăţenii turci, care au facilitat prezentarea persoanei la consulat.  Ulterior procedurilor standard de identificare şi respectiv după contactarea familiei, cetăţeanul român a beneficiat de asistenţa consulară necesară îmbarcării la bordul primei curse aeriene cu destinaţia Bucureşti, fiind condus la aeroport de către o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular de la Istanbu”, se arată într-un comunicat MAEl.

Salvatore Popescu a dispărut acum o lună la Istanbul

Salvatore Popescu a fost găsit pe străzile din Istanbul de poliţia din Turcia. Acesta este sănătos din punct de vedere fizic, el fiind adus în Bucureşti cu ajutorul reprezentanţilor Consulatului României la Istanbul şi a fost internat la un spital din Capitală pentru investigaţii.

Inginerul român a dispărut la finalul lunii august din Istanbul în timp ce se afla împreună cu familia într-o excursie în capitala Turciei. Acesta fusese văzut ultima dată în faţa palatului Topkapî, în tip ce stătea la coadă pentru biletele de intrare. Soţia acestuia a anunţat autorităţile despre dispariţia bărbatului din data de 28 august şi tot de atunci s-au făcut demersuri pentru ca românul să fie găsit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net