UPDATE. Gigi Becali, din nou în faţa judecătorilor. Decizia în dosarul «Valiza» a fost amânată pentru 4 iunie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A trecut o săptămână de când Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, şi de când a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. Astăzi, finanţatorul de la Steaua a fost din nou în faţa magistraţilor, fiind judecat în dosarul "Valiza".

UPDATE ORA 19:00 Decizia în acest dosar a fost amânată pentru 4 iunie, ora 13:00.

UPDATE ORA 16.18. DNA vrea confiscarea banilor din „Valiza".

UPDATE ORA 16.14. Procurorul cere patru ani de închisoare pentru Becali.

UPDATE ORA 15.19. Procurorul: "Instanţa a făcut o eroare de drept când i-a achitat pe inculpaţi".

UPDATE ORA 15.18. Avocat lui Victor Piţurcă, Mircea Duţu: "Să se hotărască Gigi Becali, i-a zis că un contract sau nu i-a zis?" Becali: "Aşa sunt eu, nehotărât. Mă hotărăsc acum. Nu mai ţin minte ce i-am zis".

UPDATE ORA 15.17. Becali şi-a recunoscut vinovăţia în instanţă. El a luat asupra sa acuzaţiile ce i se aduc vicepreşedintelui CA al Stelei, Teia Sponte. Le-a spus judecătorilor că el a fost cel care i-a ordonat să ducă cei 1,7 milioane de euro la Cluj şi că i-a spus că, dacă va fi oprit de poliţie, să declare că sunt bani pentru cumpărarea unor terenuri, deşi el cunoştea adevărata lor destinaţie.Astfel, Becali a recunoscut acuzaţiile ce-i sunt aduse de procurori. El susţine, însă, că gestul său nu a fost unul care să încurajeze o ilegalitate, ci unul menit să menţină corectitudinea competiţiei, potrivit rtv.net.

"Eu am falsificat, eu am făcut tot pentru a-mi lua banii. Zic, hai, să pun doi martori, Volcinschi şi Piţi. Piţurcă habar n-avea. I-am zis, hai că e un contract cu teren. A semnat şi a plecat. Doamnă judecător, hai să zicem că nu am falsificat, ci antedatat. Sună mai bine, nu mă condamnă.

"Eu am şanse să repar ce au făcut avocaţii mei. Şanse mici, dar le joc. Îmi pare rău că am făcut astfel de activităţi".

Procurorul: "Vă mai aduceţi aminte când s-a făcut actul de vânzare-cumpărare?". Becali: "Dom'le, vrei să o condamni şi pe femeia asta nevinovată. Nu mai ştiu, nu mai ţin minte. Nu mi-a cerut lămuriri Piţurcă. A rămas surprins şi el după aia când a aflat ce se întâmplă".

UPDATE ORA 14.13. Avocata Paula Iacob, care a intrat în sala în care este audiat Gigi Becali a declarat, pentru România TV, despre finanaţatorul Stelei: „Este slăbit fizic, vizibil. Moral, nu".

UPDATE ORA 13.25. Primele declaraţii ale lui Becali în faţa judecătorilor: „Doamna preşedinte, aveţi cuvântul meu că nu vă port pică". Trebuie spus că cei cinci judectori sunt aceiaşi care l-au condamnat pe Becali în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN.

"Vreau să fac precizări despre plecarea mea din ţară. Să se lămurească lumea. Probabil au fost persoane pe care le-am dezamăgit. Plecam să mă rog. Dacă eram condamnat, voiam să-mi iau fetele şi să mă reculeg 2, 3 zile."

"Eu nu vreau să fur. În 2000, când am intrat în fotbal, se făceau tot felul de aranjamente. Nea Jean (n.r. Jean Pădureanu) era blătuitorul blătuitorilor".

UPDATE ORA 13.11. Judecătoarea Livia Stanciu, preşedintele completului de cinci magistraţi de la instanţa supremă care judecă recursul în dosarul "Valiza", a dispus să-i fie scoase cătuşele lui Gigi Becali, imediat după ce acesta a fost dus în boxa acuzaţilor. Poliţiştii care îl însoţesc au pus în executare dispoziţia judecătoarei, Becali stând în boza acuzaţilor fără cătuşe, informează Mediafax.

UPDATE ORA 13.04. A început procesul lui Gigi Becali. Acesta a cerut să rămână încătuşat în faţa judectorilor. Când a intrat în sala de judecată Becali a spus, potrivit Mediafax:  "Chiar dacă mă voi duce în ghearele morţii, Domnul e cu mine!" şi a ridicat mâinile încătuşate deasupra capului.

UPDATE ORA 12.44. Gigi Becali a fost scos încătuşat din dubă şi dus în faţa judecătorilor.

UPDATE ORA 12.00. Gigi Becali este ţinut de mai bine de o oră în duba Penitenciarului Rahova, aflată la sediul ICCJ.

UPDATE ORA ORA 11.02. Duba Penitenciarului Rahova, în care se află Gigi Becali, a ajuns la sediul ICCJ.

UPDATE ORA 10.02. Victor Piţurcă şi MM Stoica, implicaţi şi ei în acest dosar, au ajuns la Curtea Supremă.

simeon stalpnicul png

UPDATE. ORA 9.58. Gigi Becali a plecat într-o dubă de la Penitenciarul Rahova.

Gigi Becali este aşteptat, astăzi, la Curtea Supremă. Completul de cinci judecători a dispus citarea lui Becali la Penitenciarul Rahova. Aşadar, el va fi adus în instanţă direct din închisoare.

În decembrie 2008, Gigi Becali a fost trimis în judecată în dosarul "Valiza" de către procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului, în 11 mai 2006, Becali ar fi promis fiecărui jucător al clubului "Gloria 1922 Bistriţa" sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în

Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti, din 12 mai 2006, potrivit gandul.info.

În perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit 1.700.000 de euro jucătorilor de la "Universitatea Cluj" aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal - Liga I (aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare), aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu "CFR 1907 Cluj", potrivit DNA.

Un complet de trei judecători al instanţei supreme a decis în 17 aprilie 2012, cu două voturi pentru şi unul împotrivă, achitarea lui Gigi Becali.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net