UPDATE Doctoriţa “cobailor” colecţiona tablouri ale unor pictori faimoşi

Ultima actualizare:

    Medicul Delia Podea avea în colecţie o pictură de 80.000 de euro
Medicul Delia Podea avea în colecţie o pictură de 80.000 de euro

Scandalul pacienţilor-cobai continuă să facă valuri. Noi informaţii din dosarul medicilor care au făcut studii clinice pe pacienţi fără să aibă acordul acestora arată că peste 3.000 de români au fost cobai. Şefa Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Arad, Delia Podea (63 de ani), acuzată că făcea teste ilegale, a investit banii astfel obţinuţi în artă. Doctoriţa deţinea o colecţie impresionantă de tablouri.

UPDATE. Delia Podea a fost arestată, miercuri seară, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, pentru 30 de zile, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale.

Psihiatrul acuzat că şi-a transformat pacienţii în cobai fără ca ei să ştie se relaxa prin artă. Şefa Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Delia Marina Podea, avea o colecţie impresionantă de tablouri. După ce venea de la spital, psihiatrul se relaxa uitându-se pe operele unor pictori celebri. Informaţiile apar în ancheta în care mai mulţi bolnavi care sufereau de probleme psihiatrice au fost, fără să ştie, cobai în cadrul unor experimente medicale. Testele clinice la care aceştia erau supuşi fără voie erau folosite pentru introducerea pe piaţă a unor noi medicamente.

Atunci când au percheziţionat vila din Arad a Deliei Podea, procurorii din Parchetul General au descoperit că pereţii imobilului erau încărcaţi de picturi, în general peisaje. Procurorii au pus sechestru pe 23 de tablouri, care au fost depuse, în custodie,  la un muzeu din Arad. „Au fost alese cele mai valoroase opere de artă, în funcţie de cota de piaţă. Cel mai scump a fost evaluat, la prima vedere, la 80.000 de euro. Este vorba de o lucrare care ar fi fost realizată de Ion Ţuculescu (n.r. -pictor renumit care a trăit între 1910 şi 1962).  În perioada următoare, operele vor fi expertizate“, au declarat, pentru „Adevărul“, surse judiciare.

Acasă la psihiatru, procurorii au mai găsit aproximativ 4.000 de euro şi 20.000 de lei. Podea a fost reţinuţă marţi seară de procurori pentru 24 de ore.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net