UPDATE DNA i-a pus sechestru pe avere Liei Olguța Vasilescu

Ultima actualizare:

    Lia Olguța Vasilescu a fost reținută luna trecută în același dosar în care este audiată luni
Lia Olguța Vasilescu a fost reținută luna trecută în același dosar în care este audiată luni

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a ajuns în urmă cu câteva minute la DNA, unde este audiată în dosarul în care este acuzată de patru fapte de luare de mită, trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.

UPDATE. Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe suma de 902.516 lei din conturi bancare ale Liei olguța Vasilescu. Potrivit DNA, sechestrul asigurător a fost pus pe sumele de bani, în lei sau valută, aflate în conturi ale instituţiilor bancare deţinute de Olguţa Vasilescu, până la concurenţa sumei de 902.516,29 lei, „raportată la cele trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la cele patru infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de spălare de bani, reţinute în sarcina inculpatei”.

Prin aceeaşi ordonanţă a fost pus sechestru asigurător pe sume de bani şi pe imobile ale inculpaţilor Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, până la concurenţa sumei de 568.291,37 de lei, „raportată la infracţiunile de complicitate la luare de mită, instigare la spălare de bani, respectiv spălare de bani, reţinute în sarcina celor doi inculpaţi”, a precizat DNA.

Măsurile au fost dispuse de procurorii anticorupţie în vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare. 

UPDATE. Lia Olguţa Vasilescu a declarat luni, la ieşirea de la DNA, că procurorii i-au pus sechestru pe avere, dar ea nu are casă şi nici maşină. „S-a pus sechestru asigurător pe avere. Mi-am adus bancul cu girafa. Ştiţi bancul cu girafa? Se duce olteanul la circ şi când vede girafa zice: «Aşa ceva nu există». Exact aşa ceva este şi cu mine, cu averea mea: Aşa ceva nu există. N-am casă, n-am maşină, asta este situaţia”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

La primele ore ale dimineții au fost prezenți la DNA și președintele PSD, Liviu Dragnea, deputatul Constantin Niță, dar și prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, fostul director al Spitalului „Sf. Ioan” din București. De altfel, pe scările de la intrarea în DNA s-a format, luni dimineață, o coadă de vreo 15 persoane.

Vom reveni cu amănunte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net