UPDATE Decanul Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, cercetat în libertate în dosarul miliardarului Dorel Tamaş

Ultima actualizare:

UPDATE 00.14: Decanul Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, va fi cercetat în libertate. Curtea de Apel Alba Iulia a respins propunerea procurorilor DNA privind emiterea unui mandat de arest preventiv pe 29 de zile. Procurorii pot formula recurs care se va judeca în termen de 5 zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Avocatul a primit, însă, interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Recurs DNA la sentinţa privind cercetarea decanului Baroului de Avocaţi în libertate

UPDATE 20.15: Prietenia dintre Doina Scutea şi miliardarul Dorel Tamaş este arhicunoscută. La precedenta arestare preventivă a avocatei, din noiembrie 2010, Dorel Tamaş a fost prezent pe holurile Curţii de Apel Alba Iulia pentru a o susţine moral. A fost prezent şi un alt om de afaceri controversat, Gelu Iancu. La eliberarea din arest preventiv, ca urmare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Dorel Tamaş a aşteptat-o pe Doina Scutea la ieşirea din sediul IPJ Alba. Avocata a izbucnit în plâns în braţele miliardarului. Decanul Baroului de Avocaţi a plecat atunci cu maşina omului de afaceri.

UPDATE 18.50: Procesul privind propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile a avocatei Doina Scutea a început la Curtea de Apel Alba Iulia. Sentinţa judecătorului este aşteptată în cursul serii.

UPDATE 16.30: Comunicatul oficial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

„Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

La data de 14 mai 2008, inculpatul Tamaş Dorel Cristian, în calitate de administrator al S.C. ARDELEANA S.A., şi o societate comercială din Cluj Napoca a încheiat un antecontract de vânzare - cumpărare cu privire la vânzarea hotelului „Continental" din acelaşi oraş. Preţul tranzacţiei a fost stabilit la 10.000.000 euro, din care a fost achitată suma de 2.000.000 euro cu titlu de avans, diferenţa urmând a fi plătită la finalizarea vânzării. Cu această ocazie, Tamaş Dorel Cristian le-a ascuns viitorilor proprietari că, încă din anii 2001 şi 2003, faţă de imobilul ce făcea obiectul antecontractului au fost demarate proceduri de retrocedare în baza Legii nr. 10/2001 de către Colegiul Reformat Debreţin şi separat de către Eparhia Reformată din Ardeal.

În acest context, inculpata Scutea Doina a participat la negocierea contractului alături de Tamaş Dorel Cristian şi, în virtutea profesiei de avocat, le-a creat convingerea reprezentanţilor firmei ce se angajase să cumpere hotelul că imobilul nu are probleme juridice şi că aspectele consemnate în Cartea Funciară corespund situaţiei reale. Prejudiciul cauzat în această modalitate este de 2.000.000 euro, reprezentând suma achitată cu titlu de avans în baza antecontractului de vânzare - cumpărare.

Inculpatei Scutea Doina i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 26 mai 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în aceeaşi zi fie prezentată Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Facem precizarea că în acest dosar penal, Tamaş Dorel Cristian are calitatea de inculpat fiind cercetat pentru efectuarea unor operaţiuni comerciale ilegale în urma cărora a intrat în posesia unor sume considerabile de bani, pe care le-a folosit în interes personal sau pentru funcţionarea SC ARDELEANA SA. La data de 1 aprilie 2011, la solicitarea procurorilor anticorupţie, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Tamaş Dorel Cristian pe un termen de 30 de zile de la momentul prinderii inculpatului".

UPDATE 15.30: Doina Scutea este acuzată de complicitate la înşelăciune. Va fi prezentată instanţei de la Curtea de Apel, cu propunere de arestare preventivă, la ora 16.30.

Doina Scutea va fi prezentată în cursul după-amiezii la Curtea de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Scutea a fost avocatul lui Dorel Tamaş în mai multe dosare ale acestuia.

Avocatul Doina Scutea a mai fost aerstată preventiv cinci zile în noiembrie 2010, alături de fostul director de la Finanţe Ştefan Anghel Bogin, un om de afaceri şi doi foşti ofiţeri SIE. Scutea a fost trimisă în judecată în acest dosar, iar cauza se judecă la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Revenim cu amănunte.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net