UPDATE Cursa Tarom va zbura miercuri spre Tel Aviv

Ultima actualizare:

    Cursa este operată de compania taromFoto: Arhiva Click
Cursa este operată de compania taromFoto: Arhiva Click

Din cauza războiului din Israel, compania aeriană TAROM a decis să anuleze cursa de miercuri spre Tel Aviv.

UPDATE ORA 13.23. Compania Tarom a anunţat miercuri că zborurile dinspre şi către Tel Aviv vor fi operate conform orarului normal de zbor, inclusiv cursa de miercuri. Astfel, aeronava către Israel urmează să decoleze la ora 20.55, iar cea din Tel Aviv va zbura spre Bucureşti de la ora 00.30.

UPDATE ORA 9.50. Şi compania Wizz Air a anunţat că şi-a anulat toate zborurile către Tel Aviv.

“Ca urmare a mesajelor primite din partea autorităţilor de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, cursa RO 153/4 Bucureşti-Tel Aviv-Bucureşti, din data de 22.07.2014, a fost anulată pentru că nu putea fi operată în siguranţă. Pasagerii cursei TAROM, Bucureşti-Tel Aviv-Bucureşti, care a fost anulată beneficiază de asistenţă, conform Regulamentului EC261/2004 privind drepturile pasagerilor. Regretam situaţia creată, însă prioritatea companiei TAROM este de a oferi pasagerilor săi călătorii sigure. În funcţie de evoluţia evenimentelor, vă vom ţine la curent cu privire la următoarele curse pentru această destinaţie”, se arată într-un comunicat de presă al TAROM.

Marţi, reprezentanţii Statelor Unite ale Americii au anunţat că toate zborurile companiilor americane către şi de pe aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel Aviv au fost suspendate timp de 24 de ore.

“Interdicţia a fost emisă ca urmare a unui atac cu rachete care a avut loc la un kilometru şi jumătate de Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi se aplică doar companiilor aeriene americane”, anunţa Autoritatea aeronautică americană.

Din cauza incidentului, un avion Boeing 747 care zbura de la New York spre Tel Aviv, având la bord 290 de persoane, a fost redirecţionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

“O casă a fost distrusă de o rachetă căzută în zona Kiryat Ono Yehud, la nord de pista Aeroportului Ben Gurion”, au confirmat autorităţile israeliene.

Şi Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană (AESA) a recomandat companiilor europene să evite cursele aeriene spre Israel, până la stabilizarea situaţiei, din cauza riscului unor atacuri cu rachetă.

Companiile aeriene Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis suspendarea zborurilor spre Israel, din cauza rachetelor lansate de militanţi Hamas în contextul conflictului cu armata israeliană, potrivit AFP.

De asemenea, companiile Delta Airlines, US Airways şi United Airlines au anulat mai multe zboruri spre Israel în cursul zilei de marţi. Decizii similare au luat companiile Brussels Airlines, EasyJet, Air Canada şi KLM.

Mişcarea islamistă Hamas a lansat mii de rachete spre teritoriul israelian în ultimele zile, unele căzând în apropierea Aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv. Confruntările dintre Israel şi Hamas s-au soldat cu moartea a aproximativ 600 de palestinieni şi a circa 30 de israelieni, inclusiv 27 de militari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net