UPDATE Bejinariu află luni dacă i se ridică imunitatea parlamentară

Ultima actualizare:

    Eugen Bejinariu mai vrea un mandat de deputat, deși e acuzat de DNA de abuz în serviciu
Eugen Bejinariu mai vrea un mandat de deputat, deși e acuzat de DNA de abuz în serviciu

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să elaboreze, luni, după prânz, raportul privind cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul social-democratului Eugen Bejinariu, informează News.ro. Votul în plen este programat la ora 16.00, însă şansele ca şedinţa de plen să se poată desfăşura în cvorum de lucru sunt minime, deoarece deputaţii sunt în campanie electorală.

UPDATE. Deputații juriști au dat aviz pentru urmărirea penală a lui Bejinariu.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut la începutul săptămânii trecute, aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu, în dosarul „Microsoft 2”.

El este suspectat de abuz în serviciu după ce, în perioada 2003-2004, când a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi iniţiat şi susţinut hotărârile de Guvern privind licenţele Microsoft pentru şcoli.

Eugen Bejinariu s-a aflat, joi, la Comisia juridică, pentru a-şi studia dosarul. El a spus la final că nu a comis niciun abuz în serviciu şi, ca ministru delegat al Secretariatului General al Guvernului, a fost mandatat imperativ să semneze contractul privind licenţele Microsoft pentru şcoli.

„Am văzut în referatul procurorilor că există o acuzaţie că aş fi săvârşit o infracţiune de serviciu. Din punctul meu de vedere, nu am comis niciun abuz în serviciu, în sensul că am iniţiat proiecte de HG, căci era atributul meu sau al oricărui ministru, că nu am fost singurul iniţiator – de fapt eu am contrasemnat. O hotărâre care a fost, în final, a fost aprobată în şedinţă de Guvern”, a spus Bejinariu.

Comisia juridică urmează să dea, luni, în jurul orei 14.00, un raport în privinţa cererii DNA care îl vizează pe Eugen Bejinariu. Avizul comisiei este unul consultativ, votul privind ridicarea imunităţii deputatului PSD urmând a se da în plenul Camerei Deputaţilor.

Raportul se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Votul în plen este secret, cu bile.

Şansele ca şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor să se desfăşoare sunt minime, întrucât mare parte a deputaţilor se află în campanie electorală, în circumscripţiile unde doresc să câştige un nou mandat.

În aceste condiţii, cel mai probabil votul în privinţa cererii DNA se va da imediat după alegerile parlamentare din 11 decembrie, când actualul Parlament încheie activitatea, înainte de validarea noului Parlament ales.

Eugen Bejinariu candidează pentru al patrulea mandat de deputat, fiind pe primul loc pe lista PSD în judeţul Suceava. El este deputat din 2004, iar în perioada 2003 - 2004 a fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, în Guvernul Năstase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net