UPDATE Actriţa Ruxandra Sireteanu a murit marţi

Ultima actualizare:

    Ruxandra Sireteanu a jucat în nenumărate piese de teatru şi filme
Ruxandra Sireteanu a jucat în nenumărate piese de teatru şi filme

Lumea artistică din România este din nou în doliu. În această dimineaţă, s-a stins din viaţă actriţa Ruxandra Sireteanu. Cunoscuta actriţă avea 70 de ani.

Colegii de la Teatrul Nottara spun că, deşi era foarte bolnavă în ultima perioadă, actriţa nu neglija contractele şi se prezenta mereu cu mare plăcere, la serviciu.

La Teatrul Nottara, unde a fost angajată, era foarte iubită. „A aflat că are cancer pe ultima sută de metri, când nu s-a mai putut face mai nimic. A suferit două intervenţii chirurgicale, prima în vară, dar a jucat totuşi până la închiderea stagiunii trecute, în iunie", ne-a spus directorul instituției, MarilenaŢepuş.

„A fost o fiinţă extrem de exuberantă, de tânără, iar după aflarea diagnosticului a continuat să fie implicată în proiecte, atât cât i-a permis starea de sănătate şi a reuşiti să păstreze o discreţie totală în ceea ce priveşte problemele sale personale", ne-a spus aceeaşi colegă.

Anca Sigartău, cea care a colaborat la multe proiecte de dublaj cu Ruxandra Sireteanu, ne-a mărturisit cu tristeţe în glas, că actriţa a suferit foarte mult în ultimele luni de viaţă. „Cu toate acestea, nu s-a plâns niciodată. Erau multe persoane de aici care nici nu aveau vreo bănuială. Venea la înregistrări cu foarte multă plăcere. Chiar şi în ianuarie a avut înregistrări", a spus, pentru Click!, Anca Sigartău.

Personajul interpretat vocal de Ruxandra Sireteanu în animaţia „Dl. Peabody şi Sherman" se numeşte doamna Grunion şi este unul negativ, mai precis o angajată de la Asistenţa Socială.

Trupul neînsufleţit al Ruxandrei Sireteanu urmează să fie depus în foaierul Teatrului Nottara. Actriţa va fi înmormântată la cimitirul Bellu, acolo unde are un loc de veci.

Ruxandra Sireteanu a jucat pe scena teatrului românesc timp de 40 de ani, în nenumărate piese, printre care: "Femeia îndărătnică" de William Shakespeare, "Pescăruşul" de A.P. Cehov, "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, "Livada de vişini" de A.P. Cehov, "Misterele Londrei" - musical după "Pygmalion" de G.B. Show, "Titanic Vals" de Tudor Muşatescu, "Ai toată viaţa înainte" de Romain Gary, etc.

Ruxandra Sireteanu a fost fiica actorului Nicolae Sireteanu, a debutat la zece ani, într-o piesă rusească, alături de Calboreanu şi Geo Barton şi a absolvit "Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică", la clasa profesorilor Ion Finteşteanu şi Sanda Manu.

Din anul 1972, a fost actriţă la Teatrul "Nottara".

A jucat în mai multe filme, precum: "Divorţ... din dragoste", "Păcală se întoarce", "Viaţa fără ea", "Niki Ardelean, colonel în rezervă", "Aici nu mai locuieşte nimeni", "Această lehamite", "A fost prietenul meu", "Septembrie", "Între oglinzi paralele", "Baladă pentru fiul meu".

image
image
image
image
image
image
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image
actualitate.net
image
actualitate.net