UPDATE Actorul-puşcăriaş din «Eu când vreau să fluier, fluier», plâns pe ultimul drum

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După luni de chin şi luptă cu leucemia, organismul tânărului în vârstă de 21 de ani a cedat. El a fost îngropat în cimitirul Izvor din Bucureşti.

UPDATE 18.16 Procesiunea funerară a început în jurul orei 17.00, când trei scutere cu poza lui Papan Chilibar pe ghidon au demarat cu claxoanele la maxim pe aleea principală a cimitirului Izvor din Sectorul 4 al Capitalei.

Au urmat verişorii şi nepoţii actorului-puşcăriaş, fiecare ducând câte o coroană de flori. Apoi a intrat şi dricul cu trupul neînsufleţit al lui Papan, un Mercedes-Benz vechi, de culoare gri, în spatele căruia claxoanele şi strigătele de durere ale familiei îndoliate împleteau cotegiul de jale a puşcăriaşului cu talent de actor, trecut acum în lumea celor drepţi.

La câţiva metri de cele peste 100 de rude îndoliate din "Groapa" lui Papan se aflau şi pe Cătălin Mitulescu, Florin Şerban, Ada Constantinescu şi Clara Vodă, colegii care i-au fost alături pe platourile de filmare, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi acum, pe ultimul său drum.

Sărăcuţul de el! Uite cum intră în pământ", a strigat mătuşa Dolfa, printre lacrimi, în timp ce ţinea mâna inertă a nepotului ei favorit.

Lăutarii tocmiţi, doi vocalişti, un ţambalist şi un acordeonist, au dat vers şi portativ de jale lângă sicriul lui Papan. Exact aşa cum cere tradiţia ţigănească. După depunerea sicriului în mormânt, cele 100 de suflete care l-au însoţit pe Papan s-au întors, îndurerate, în Groapă. Sufletul lui Papan s-a dus, în schimb, către lumea celor drepţi.

UPDATE: Papan Chilibar va fi îngropat astăzi, la ora 17.00, la Cimitirul Izvorul din Capitală.

Familia lui Papan îl jeleşte îndurerată

image

La privechi au fost adunate rudele băiatului şi vecinii. Sora lui, Marinela,  în vârstă de 18 ani, care  plecase în urmă cu câteva zile în Spania, dar s-a întors aseară acasă pentru a fi prezentă la înmormântare. Mama lui, care este surdo-mută, s-a simţit rău în timpul privechiului şi a leşinat de mai multe ori.

Preotul a sosit la ora 14.00 să ţină slujba. Toate aranjamentele legate de înmormântare au fost făcute de colegii lui de pe platoul de filmare şi de Partida Romilor, relatează adevarul.ro.

Prietenii îl jelesc

Papan a fost un copil extraordinar, muncitor, îşi ajuta părinţii, muncea pe la oricine îl chema să dea cu sapa sau să care o mobilă, făcea orice ca să-şi ajute părinţii. Când a fost ales pentru rolul din film a fost bucurie mare pe stradă. Părinţii lui, care sunt amândoi surdomuţi, au sperat că va ajunge mare şi îi va ţine şi pe ei", a povestit nea Mărin, vecinul familiei Chilibar, în timp ce mama actorului stătea tăcută lângă el, încercând să citească pe buzele noastre ce discutăm şi plângând în continuu.

Sunt săraci, nu munceşte decît tatăl pe un şantier, cară diverse. Cât poate să câştige? Poate s-o găsi un om de bine care să-i ajute cumva, să o angajeze pe mamă. Scrieţi despre ei, poate îi ajută cineva", au spus  vecinii. „Vai de mama lor, sper să nu îi dea afară şi din casă, că stau cu chirie".

Niciodată nu a luat ceva, îl luam cu mine peste tot, îl lăsam în casă, nu mi-a dispărut nimic. La un moment dat a intrat în anturaj cu nişte baieţi şi atunci s-a întâmplat nenorocirea. L-au închis la Rahova că a furat", a povestit nea Mărin.

Colegii lui au ajutat foarte mult familia, moral şi financiar. Domnul regizor (n.r. Daniel Mitulescu, regizorul filmului „Dacă vreau să fluier, fluier") şi domnul Nicolae Păun s-au ocupat de înmormântare, au luat groapă la cimitir şi tot ce a mai fost nevoie", a mărturisit un unchi al actorului.

"Dacă a murit necununat, trebuia să aibă lăutari pe lumea ailaltă. Şi la groapă tot cu lăutari o să-l ducem, aşa e tradiţia la noi", a spus vărul lui.

A lăsat în urma lui o fetiţă de patru ani

Papan Chilibar a lăsat în urma lui o fetiţă de patru ani şi jumătate şi pe mama acesteia, cu care nu apucase să se cunune la biserică. Soţia lui Papan, aflată în casă, la căpătâiul mortului, nu îşi putea opri lacrimile, uitându-se în gol, parcă încercând să regăsească clipele fericite trăite alături de actor.

Papan Chilibar suferea de leucemie, iar din luna februarie, s-a zbătut între viaţă şi moarte pe patul de spital de la Institutul Clinic Fundeni. Tânărul a fost externat duminică, la cerere, iar în câteva ore a murit.

De înmormântarea tânărului actor care va avea loc la cimitirul Izvor se ocupă producătorul Daniel Mitulescu, dar și colegii săi alături de care a jucat în pelicula „Eu când vreau să fluier, fluier“.

Papan Chilibar din «Eu când vreau să fluier, fluier» a murit de leucemie

Ada Condeescu, actriţa principală din filmul «Eu când vreau să fluier, fluier», are numai amintiri frumoase despre Papan. „Mi-a fost foarte drag şi foarte apropiat. Am ţinut la talentul lui. Era un băiat foarte talentat care a fost descoperit târziu. Cu toţii am fost să-l vizităm cât a fost la spital şi este o pierdere foarte mare pentru noi“, a subliniat actriţa.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net