Unul dintre patronii clubului Colectiv ar fi fugit din țară și e de negăsit

anastasescu.jpg

anastasescu alin colectiv
Unul dintre patronii clubului Colectiv este fugit din țară
Foto: România Tv

Neregulile din Justiția română au ajuns cunoscute și peste hotare! Presa britanică a investigat cazurile mai multor infractori români, fugiți în Regatul Unit, dar deși au fost prinși ei nu pot fi extrădați din motive aberante. Printre cei dispăruți ar fi și unul dintre patronii clubului Colectiv, Anastesescu Alin.

Jurnaliștii de la The Sun și Daily Mail au investigat cazul lui Anastasescu Alin, despre care se spune că ar fi fugit în Marea Britanie pentru a se ascunde de condamnarea cu privire la incendiul din clubul pe care-l conducea și în care și-au pierdut viața în chinuri groaznice 65 de persoane.

Cele două ziare amintesc și de cazul lui Cătălin Cioancă, un traficant de țigări, care la fel, a plecat în insulele britanice pentru scăpa de condamnarea din România. jurnaliștii străini scot în evidență o anumită tendință a Justiției din țara noastră: judecătorii români au ajuns să le permită urmăriților penal și chiar condamnaților să părăsească România, profitând de suprapopularea penitenciarelor de la noi, pe care o folosesc ca pe o scuză. Atunci când se pune problema extrădării infractorilor, judecătorii români se opun aducerii lor în țară, justificând că astfel, li s-ar încălca drepturile omului, neavând unde să-i țină închiși, în condiții „umane”.

Daily Mail are în vedere și cazurile a doi fugari celebri chiar și în străinătate: Alexander Adamescu și Puiu Popoviciu. Adamescu Jr. este judecat într-un dosar de corupție, iar Popoviciu a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare în dosarul de corupție Ferma Băneasa. El a plecat în Marea Britanie chiar înainte de pronunțarea condamnării.

Hotnews amintește că luni, 23 octombrie, la aproape doi ani de la tragedia din Clubul Colectiv (30 octombrie 2015), Tribunalul București a amânat din nou, pentru data de 20 noiembrie, judecarea dosarului în care sunt inculpați fostul primar al Secotului 4, Cristian Popescu-Piedone și patronii clubului (printe care, Anastasescu Alin, care e fugit din țară).

 

Loading...

Citește și

  • colectiv eugen iancu morti raniti

    Peste șapte zile, se împlinesc doi ani de la tragedia din Colectiv, când 64 de oameni au murit și peste 200 au fost răniți. Rănile nu s-au vindecat încă. Nici cele de pe trupurile victimelor, nici cele din sufletele lor și ale celor care și-au pierdut copiii în clubul care a luat foc în noaptea de 30 octombrie 2015. Tatăl unuia dintre copiii morți acolo și președintele Asociației Colectiv GTG30.10, Eugen Iancu, ne-a spus ce mai fac supraviețuitorii, dar și de ce n-a început încă procesul Colectiv.

  • Dumnezeu face minuni, dar omul niciodată. La aproape doi ani de la explozia din clubul bucureștean Colectiv, pacienții care au arsuri grave sunt supuși aceleiași ”loterii medicale” care stabilește din nefericire cine trăiește și cine moare. Unitățile medicale specializate sunt prost utilate și insuficiente. Ultima dovadă: bărbatul rănit grav acum o lună, într-o explozie la Botoșani, a decedat pe un pat de spital din Iași pentru că în tot acest timp nu s-a găsit un loc liber la una dintre clinicile de profil din țară

  • La aproape doi ani de la tragedia care a îngenuncheat România, bilanțul victimelor încă este în creștere. Răzvan a ieșit teafăr din mrejele focului din noaptea de 30 octombrie 2015, însă nu și iubita sa, Tina, care a murit sufocată în baie. Moartea tânărului a fost anunțată pe Facebook, sâmbătă, 29 iulie, însă nu se cunosc multe detalii.

  • andrei buca

    Familia Bucă a devenit cunoscută în întreaga țară după ce Andrei, un tânăr de doar 29 de ani, și-a pierdut viața în tragedia din clubul Colectiv, alături de alți 63 de tineri. Dorin și Marcela Bucă, părinții tânărului, au fost binecuvântați la doar un an de la moartea lui Andrei, cu o fetiță.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1