Unul dintre cele peste 2.230 de cadre medicale care au primit vaccinul anti-SARS-CoV-2 a făcut reacţie alergică

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Un cadru medical din Prahova a suferit, joi, o reacţie alergică la cinci minute de la vaccinarea cu serul împotriva SARS-CoV-2, reclamând senzaţie de sufocare, durere de cap, înţepături în zona feţei. Persoana, care este prima dintre cele peste 2.230 vaccinate în judeţul Prahova, ştia că suferă de alergii, dar nu la componentele serului şi nu a avut nevoie de internare, fiind cooperantă tot timpul.

Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, până joi, 7 ianuarie, la ora 13:30, în judeţul Prahova au fost distribuite 2.750 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre acestea 2.234 fiind administrate, iar alte 516 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar.

"Nu au fost raportate doze pierdute şi reacţii adverse generate de imunizarea cu serul produs de BioNTech/Pfizer”, transmite Prefectura Prahova.

 Dintre cele 2.234 de cadre medicale vaccinate, unul singur a suferit, joi, o reacţie alergică.

 "Primele reacţii au aparut la 5 minute de la vaccinare, era în camera de supraveghere post-imunizare. Reacţiile au fost: înroşirea feţei, înţepături/furnicături în zona bărbiei şi senzaţie de sufocare, durere de cap. Cadrul respectiv a fost cooperant tot timpul. Cam în 10 minute, conform epidemiologului de la centrul de vaccinare (este unul dintre centrele din Ploieşti), persoana şi-a revenit, nemaifiind prezent niciunul dintre simptomele amintite. Persoana respectivă se ştia ca fiind alergică la unele medicamente, dar la niciuna dintre substanţele conţinute de vaccin. Nu a necesitat internare”, transmit oficialii din judeţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net