Unul dintre cele mai cumpărate medicamente dispare de pe piaţă

Ultima actualizare:

    Distonocalm, unul dintre cele mai utilizate medicamente din România, nu va fi disponibil pe piaţă în perioada următoare
Distonocalm, unul dintre cele mai utilizate medicamente din România, nu va fi disponibil pe piaţă în perioada următoare

Distonocalm, unul dintre cele mai utilizate medicamente din România, nu va fi disponibil pe piaţă în perioada următoare.

Compania Zentiva a anunţat marţi că produsul se află în proces de autorizare la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) într-o “nouă formulă”, din combinaţia căreia a fost exclus derivatul de ergot, scrie gândul.ro. Dosarul pentru noua formulă a fost depus spre evaluare în decembrie 2013.

Decizia companiei Zentiva România de a înregistra o nouă formulă Distonocalm vine după ce, în 2013, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat “restricţionarea utilizării medicamentelor care conţin derivaţi de ergot pentru anumite indicaţii terapeutice”, nu şi pentru cele ale medicamentului Distonocalm.

”Recomandarea CHMP a condus la dificultăți de aprovizionare cu derivat de ergot și, în final, la epuizarea stocurilor de materie primă, ceea ce face imposibilă continuarea producției în formula actuală”, spun reprezentanții Zentiva.

Distonocalmul este un calmant de seară, cu acţiuni asupra sistemului nervos, dar şi a inimii, spun farmacistii. Medicamentul este un sedativ uşor, recomandat în stările create de menopauză, stres şi anxietate.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net