Uniunea Europeană a decis! Țigările mentolate vor fi interzise complet

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fumătorii care preferă țigările mentolate vor trebui să se reorienteze întrucât, în urma unei Directive a Curții de Justiție a UE, acestea vor fi interzise și scoase de la vânzare începând cu anul 2020.

Astfel, prin Directiva UE privind produsele din tutun (Tobacco Products Directive - TPD), care se va aplica din data de 20 mai 2020 pe teritoriul tuturor statelor membre UE, țigările mentolate și cele cu capsulă mentolată vor fi interzise și nu vor mai putea fi achiziționate din magazine și nici din punctele de vânzare de tip duty free. În ceea ce privește țigările și tutunul pentru rulat cu miros și gust sesizabil diferite față de cele ale tutunului, interdicția a intrat în vigoare încă din 20 mai 2016, în întreg spațiul intracomunitar.

Motivul interzicerii țigărilor mentolate

Motivul principal pentru care Uniunea Europeană a impus această interdicție este legat de interesul crescut al tinerilor pentru țigările mentolate, iar scopul măsurii este reducerea numărului de fumători din rândul persoanelor tinere.

Scopul acestei măsuri este descurajarea minorilor care dezvoltă acest obicei din cauza atracției pentru gustul mentolat al produselor din tutun și care s-ar putea confrunta cu o dependență de nicotină pe termen lung.

Alternative la țigările mentolate

Persoanele care obișnuiau să fumeze țigări mentolate sau cu capsulă cu mentol nu vor rămâne fără opțiuni. Dispozitivele care încălzesc tutunul de tipul heat-non-burn (IQOS, Glo) și țigările electronice pot utiliza în continuare aroma de mentol în componența lor și pot fi achiziționate fără probleme de către persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

Cu alte cuvinte, interdicția Uniunii Europene este valabilă doar pentru țigările mentolate sau cu bilă cu mentol și pentru tutunul pentru rulat cu aromă mentolată.

Alte informații utile despre directiva UE

În acest moment, este clar că interdicția UE nu vizează dispozitivele de tipul heat-non-burn și țigările electronice, însă fiecare țară poate impune propriile sale reglementări cu privire la acest subiect.

Cu toate că inițiativa Uniunii Europene de a interzice țigările mentolate are drept scop reducerea numărului de fumători din spațiul intracomunitar, trebuie precizat că milioane de femei și bărbați nu vor renunța la acest obicei. Pentru aceștia, o alternativă la țigările convenționale este reprezentată de dispozitivele electronice prezente în piață

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net