Unitatea de arși de la Spitalul Floreasca a devenit operațională

Ultima actualizare:

    Unitatea de arși de la Floreasca a fost inaugurată, în aprilie 2015, de ministrul sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu
Unitatea de arși de la Floreasca a fost inaugurată, în aprilie 2015, de ministrul sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu

Spitalul Floreasca a anunțat, miercuri, că unitatea specializată în tratamentul pacienților arși grav a devenit operațională.

„Spitalul Clinic de Urgență București anunță faptul că, în conformitate cu Programul Național de Îngrijire a Pacienților Arși Grav, unitatea pilot specializată în tratamentul acestor pacienți din cadrul spitalului nostru devine operațională la nivelul standardelor impuse de exigențele internaționale, beneficiind și de cunoștințele și abilitățile dobândite de personalul medical instruit în centre de elită din Franța (Paris, Bordeaux, Lille)”, se arată într-un comunicat de presă.

Unitatea de Îngrijire a Pacienților Arși Grav beneficiază și de facilități de tratament prin terapie hiperbară atunci când pacienții au această indicație de excepție.

Din păcate, unitatea respectivă nu era operațională, în 30 octombrie 2015, când a avut loc tragedia din „Colectiv”, în urma căreia 64 de oameni au murit. Și asta, în condițiile în care secția fusese inaugurată în aprilie 2015, dar nu avea personal calificat care să lucreze cu aparatura din dotare.

Unitatea are șase paturi, se adresează în exclusivitate pacienților adulți cu arsuri profunde pe 50% din suprafața corpului şi dispune printre altele de un aparat, unic în ţara noastră, care realizează o presiune crescută a oxigenului și oxigenează țesuturile, de un aparat radiologic complex, mobil, un “rinichi” artificial, dar și un sistem de telemedicină.

Realizarea unităţii a fost demarată în anul 2000, cu fonduri de la Primăria Sectorului 1, fiind finalizată în 2008.

Secția a costat 9 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net