Unii la cearşaf, alţii regi pe iaht!

5-litoral-foto-1.jpg

Cei care n-au bani de baldachin sau şezlong aleg varianta cea mai ieftină: cearşaful

“Litoralul pentru toţi”, dar segmentat în două lumi diferite. Pe scurt, turist bogat versus turist sărac, la Mamaia. În cea mai aglomerată staţiune de la malul mării e loc şi pentru fiţe şi lux, dar şi pentru cozi la shaorme, covrigi la funie şi manele.

E vară, soare şi românii vor la mare! La Mamaia e loc sub soare pentru toată lumea, indiferent de grosimea portofelului, chiar dacă activităţile de pe plajă şi cele nocturne diferă. În weekend, staţiunea a fost plină-ochi, iar turiştii s-au înghesuit să prindă un loc liber ca să-şi întindă cearşaful sau să închirieze un şezlong aproape de apă. Cei cu dare de mână s-au relaxat pe baldachine. Şi n-au venit oricum la plajă, ci şi-au ancorat iahturile aproape de ţărm, apoi s-au urcat pe skijeturi sau în bărcile pneumatice. Asta da, aroganţă! În timp ce turiştii de rând s-au delectat cu porumb fiert, seminţe şi covrigi, toate cumpărate de la sutele de vânzători ambulanţi, care se perindă non-stop printre şezlonguri şi cearşafuri. 

5-litoral-foto-2.jpg

Ultima fiţă pe litoral: să vii cu iahtul la plajă
FOTOGRAFII: MIHAI IONESCU

Odată cu lăsarea serii, pentru bogătaşi distracţia se mută în cluburile de fiţe, iar românul de rând cască ochii în Satul de Vacanţă din Mamaia. În timp ce primii dau câteva sute de lei pentru o sticlă de şampanie fină, cei cu posibilităţi modeste se răcoresc cu o bere şi se ghiftuiesc cu hamsii cu mămăliguţă şi mici cu muştar. În Satul de Vacanţă din staţiune n-ai loc să arunci un ac. Tineri, familii cu copii, bătrâni…cu toţii se perindă pe la tarabele cu suveniruri şi copii ieftine ale unor branduri celebre de îmbrăcăminte. Curajoşii se dau în ciocane, alţii aleg maşinuţele electrice şi coadă mare e şi la păcănele.

5-litoral-foto-3.jpg

În Satul de Vacanţă din Mamaia n-ai loc să arunci un ac

Într-un final, toată lumea e mulţumită şi pleacă fericită spre casă, cu gândul la următorul sejur.  

5-litoral-foto-4.jpg

În cluburile de fiţe, bogătaşii dau o avere pe mâncăruri rafinate şi şampanie
loading...
Loading...