Ungurii vor gard la granița cu România pentru stoparea migrației

cenad_vama_ungaria_politia_de_frontiera_masini_9.jpg

gard imigranti ungaria, gard refugiati ungaria, granita romania ungaria, Cenad
Punctul de trecere a frontierei de la Cenad (Foto: Sebastian Tătaru)

Autoritățile ungare se așteaptă la un nou val de refugiați în această primăvară, motiv pentru care analizează posibilitatea ridicării unui gard la granița cu România. Anunțul a fost făcut de șeful de cabinet al premierului ungar, Janos Lazar.

După gardurile înălțate la frontierele cu Serbia și Croația, Ungaria se pregătește să se „închidă” și la limita de demarcație cu România. Consilierul premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a reiterat ieri dorința Ungariei de a se proteja față de „invazia” refugiaților din țările Orientului Mijlociu. Acesta a motivat gestul prin faptul că fenomenul migrației amenință securitatea țării sale, luând în calcul numărul uriaș de oameni care vor forța intrarea în Ungaria.

„Migraţia va reîncepe din primăvară şi probabil că vor fi exercitate presiuni asupra frontierelor noastre. Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru şi pentru a construi gard la frontiera cu România”, a declarat Janos Lazar, conform The Wall Street Journal.  

Autoritățile ungare nu au anunțat încă ce lungime ar putea avea gardul de protecție și pe unde va trece el. Frontiera terestră României cu Ungaria măsoară 448 km și se întinde de la Beba Veche (județul Timiș) până la Bercu (județul Satu Mare). De-a lungul acestei linii sunt 15 puncte de trecere, zece rutiere și cinci feroviare. Ungurii au lansat ideea construirii acestui gard încă din toamna anului trecut, odată cu primul val de refugiați care a ajuns pe teritoriul țării. Până acum, țara vecină a întors spatele refugiaților care vin în Ungaria prin Croația și Serbia, prin ridicarea a două astfel de garduri din sârmă.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1