Unde vă distraţi în mini-vacanţa de Rusalii

Ultima actualizare:

    Crosul Pădurii va porni de la Academia de Poliție
Crosul Pădurii va porni de la Academia de Poliție

Aveţi la dispoziţie trei zile de distracţii, relaxare, mişcare în aer liber sau odihnă. Aşa că profitaţi din plin de mini-vacanţa de Rusalii, mai ales că şi vremea ţine cu noi, în cele mai multe zone! Click! vă spune unde vă puteţi distra.

Start la voie bună, de astăzi! E din nou mini-vacanţă şi e păcat să nu vă bucuraţi cât mai mult de aceste zile libere. Iată unde puteţi merge în acest weekend, dacă staţi în Bucureşti sau ajungeţi prin Capitală, dar şi dacă mergeţi la mare!

BUCUREŞTI. 

  • Unul dintre cele mai mari evenimente destinate pasionaţilor de motociclete, scutere şi biciclete din România, „Iubim 2Roţi”, se desfăşoară astăzi şi mâine, în Bucureşti. Cea de-a şasea ediţie organizată de Free Riders cuprinde concerte, parade, concursuri şi premii, drive-test, cursuri de conducere defensivă, cursuri şi demonstraţie de intervenţie rapidă şi acordarea primului ajutor în cazul accidentelor rutiere. Programul complet poate fi vizualizat la adresa: http://iubim2roti.ro/.
  • Un alt eveniment organizat de Primăria Sectorului 6 pentru al doilea an consecutiv şi care se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână este „Şase Fest – Distrează-te cât şase!”. Acesta are loc în Parcul Crângaşi şi în Parcul Drumul Taberei. „ŞaseFest – Distrează-te cât şase!” este un eveniment muzical, cu programe artistice pentru toate vârstele şi categoriile sociale.
  • Şi Crosul Pădurii Copiilor a ajuns la a zecea ediţie. Este cel mai mare eveniment de alergare pentru pădurile României şi singurul eveniment sportiv caritabil ce are ca scop împădurirea sudului României, prin programul Pădurea Copiilor! Zona de start a crosului este Academia de Poliţie, Băneasa. Cursa începe la ora 9.30. Detalii pentru înscriere pe: www.crosulpadurii.ro, dar şi la telefon 021.210.20.31.


    60 de statui vivante vă vor încânta privireaFoto: Inquam Photos
60 de statui vivante vă vor încânta privireaFoto: Inquam Photos
  • Festivalul Internaţional de Statui Vivante 2018 a ajuns la a opta ediţie. În cadrul acesteia, vor evolua 60 de statui vivante din România, Portugalia, Spania, Germania, Anglia, Olanda, Macedonia, Ucraina. De asemenea, în spaţiul festivalului, va exista o zonă dedicată educaţiei culturale: expozitii foto, expoziţii de costume de Living statues, proiecţii video şi spaţii de documentare cu materiale informative despre teatrul outdoor şi statuia vivantă, demonstraţii de machiaj. Intrarea este liberă! Festivalul se desfăşoară astăzi, mâine şi poimâine la Teatrul de Comedie, Parcul Alexandru Ioan Cuza, Parcul Herăstrău (Roata Mare). Detalii pe www.masca.ro.

LITORAL. 

  • La Vama Veche va fi o nouă etapă de festival Vama Libre. În zilele de 26-27 mai, de la ora 19.00, vor cânta: Şuie Paparude, Viţa-de-vie, Vama, Subcarpaţi, Macanache şi The Putreds.


    Trupa Vama va urca pe scena Festivalului „Vama Libre”
Trupa Vama va urca pe scena Festivalului „Vama Libre”
  • Din Portul Tomis din Constanţa poţi pleca sâmbătă şi duminică, de la ora 14, într-o croazieră pe Marea Neagră, timp de 3 ore, la bordul unui velier. Tariful este de 100 lei/persoană pentru adulţi, iar copiii sub 10 ani plătesc 50 lei. „Cu puţin noroc vom admira şi delfinii jucăuşi în mediul lor natural“, spun căpitanii de la Dream Explorer. Tot ei te duc într-o plimbare cu caiacele printre stâncile de la Tyulenovo-Cap Kaliakra din Bulgaria. Deplasarea se face sâmbătă, cu plecare de la ora 9.30 din Constanţa, spre plaja sălbatică de dincolo de Vama Veche, informează adevarul.ro. 
  • Bicicliştii pregătesc adunarea pentru „Hai cu bicicleta în Vamă!“, de Rusalii. Pentru anul acesta au conceput o rută cu distanţe mai scurte ca să permită cât mai multor iubitori ai mişcării să li se alăture. „Vrem să avem şansa unei băi în mare la finalul celor aproximativ 200 de kilometri pe care îi vom pedala în cele 3 zile“, spun organizatorii. Se pleacă de la Gara Bucureşti Obor, sâmbătă, la ora 6.30, se merge cu trenul până la Cernavodă, apoi începe călătoria pe două roţi spre Cheile Dobrogei, unde se va campa. A doua zi se porneşte spre Costineşti, se vizitează obiective turistice, iar camparea va fi între Costineşti şi Olimp. A treia zi se pleacă spre Vama Veche, unde se face fotografia de grup de la intrarea în sat, iar întoarcerea spre Bucureşti va fi cu trenul de la Mangalia. 
  • La grădina Şuşoté din Constanţa (pe Bulevardul Mamaia nr. 118, lângă Universitatea Ovidius) are loc prima ediţie VariArt - mix de arte în care tinerii artişti te vor captiva cu creaţiile lor. De joi până luni vor fi aici prezentări de modă, vernisaje de pictură, concerte, teatru şi petreceri tematice. 

Vreme caldă, dar instabilă în acest weekend

Veşti bune de la meteorologii ANM. În acest weekend va fi mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă. Temperaturile vor rămâne ridicate, 27-29 de grade, în aproape toate regiunile, dar vor fi şi câteva ploi care să mai potolească arşiţa. Două valuri de aer umed vor aduce ploi scurte, de vară. Cel care vine dinspre continent va aduce averse, adică ploi cu fulgere şi tunete, în vestul şi sudul ţării, posibil şi în Capitală. Cel care vine dinspre Marea Neagră va aduce ploi slabe în estul ţării şi la malul mării. De altfel, pe Litoral temperaturile vor urca, de la o zi la alta, la 22–24 de grade în aer şi în jur de 20 de grade în apă. Şi duminică vor fi câteva ploi scurte, în Banat şi Oltenia, iar luni vor fi prezente doar în Oltenia. Luni, temperaturile vor urca uşor, la 28-29 de grade, iar la Constanţa vor fi 24 de grade. De marţi scăpăm de instabilitate. Cerul va fi senin şi vor fi în jur de 28 de grade la umbră. (Marina Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net