Unde te distrezi la căldură în iarna aceasta

Ultima actualizare:

    Mulţi bucureşteni se îngrămădesc în această perioadă la Therme
Mulţi bucureşteni se îngrămădesc în această perioadă la Therme

Distracţia din timpul iernii nu se rezumă doar la pârtiile de schi de la munte. Mulţi nu au timp să ajungă acolo sau pur şi simplu nu sunt amatori să le îngheţe nasul prin zăpadă. Pentru ei şi nu numai au apărut locurile de agrement în spaţii închise.

În afară de teatre, cinematografe şi mall-uri, poţi să-ţi petreci timpul liber în parcuri acvatice, locuri de joacă spectaculoase şi variate, cu labirinturi, tobogane şi săli de escaladă, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Alin Constantinescu, expert tehnic în domeniul parcurilor de distracţie, ne face câteva sugestii.

Alin Constantinescu
Alin Constantinescu

Bălăceală printre palmieri, la Therme

Situat în zona de nord a Capitalei, la doar 10 minute de oraş, Therme este un concept de wellness atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Te aşteaptă 10 piscine, 6 saune uscate şi 4 saune umede, 16 tobogane, toate acestea într-o adevărată grădină botanică ce cuprinde peste 800.000 de plante, printre care 1.500 de palmieri. Temperatura interioară este de 29-30 de grade Celsius, iar cea a apei de circa 33 de grade, în orice lună din an. În timpul săptămânii (luni-joi), copiii plătesc 33 de lei, seniorii şi studenţii 39 de lei, iar adulţii 49 de lei pentru 3 ore. Preţurile cresc în -weekend şi pentru mai multe ore petrecute.

Paint ball pentru luptători

La Grand Arena din Bucureşti se află singurul teren de paintball în totalitate indoor din România. Are o suprafaţă de 1.050 mp, oferă echipamente militare de protecţie şi pistoale cu vopsea, distracţia fiind căutată atât de copii, cât şi de adulţi. Jocul este foarte dinamic şi îţi pune la încercare vigilenţa şi lupta în echipă. Preţul nu este pe oră, pe joc sau pe închirierea echipamentului, ci pe bile de vopsea cumpărate. Un minimum de 100 de bile de participant costă 30 de lei.

Patinoar şi roller coaster la mall

Şi gheaţă, şi căldură. Te poţi bucura de ambele la patinoarul de la AFI Palace Cotroceni, singurul indoor din Bucureşti. De luni până joi (10.00-24.00), adulţii plătesc 20 de lei, iar copiii până în 12 ani 15 lei. În weekend, adulţii plătesc 23 de lei, iar copiii 18 lei pe sesiune (o oră şi jumătate). Închirierea patinelor costă 13 lei. Tot la acest mall bucureştean există parcul de distracţie Zorky’s Planet, cu maşinuţe tamponabile, trambuline, trenuleţ, simulatoare, jocuri mecanice, plus singurul roller coaster indoor din România. Totul are o suprafaţă impresionantă de 2.000 mp.

O mulţime de surprize în Orăşelul Copiilor

Mirramagica din Orăşelul Copiilor este un tărâm de basm pentru copii. Alin Constantinescu, cel care a proiectat acest loc, printre altele, spune că, pe o suprafaţă de 700 mp avem tobogane, saltele cu bile, scene şi trambuline. Tot în Orăşelul Copiilor puteţi intra în Labirintul Oglinzilor, un loc ce imită o pădure din care trebuie să ştii să ieşi. Un alt labirint din zonă este Casa Surprizelor. „Are 9 încăperi, fiecare cu tematica ei: camera cu preşuri mişcătoare, camera cilindrului rotativ, camera întoarsă (ce îţi creează iluzia că mergi pe tavan), camera podului mişcător, camera butoaielor, a iluziilor, a scărilor rulante etc.”, explică Alin Constantinescu.

Escape room într-o cramă cu vin

O altă modalitate de distracţie atât pentru copii, cât şi pentru adulţi este la escape room, acele locuri în care eşti închis şi trebuie să evadezi dacă rezolvi indiciile. Există mai multe tematici, ne mai spune Alin Constantinescu: „În Bucureşti este un escape room pentru adulţi construit după modelul filmelor cu mafioţi, care te introduce într-o bandă de-a lui Al Capone. Un altul are ca tematică roboţii. Mai există Secretul lui Bachus, singurul escape room într-o cramă de vin. Preţurile variază între 45 şi 70 de lei de persoană în funcţie de numărul jucătorilor.

Senzaţii tari la escaladă

Una dintre cele mai mari structuri de escaladă din România este în Bucureşti, la Galactic Indoor Climbing. Pe o suprafaţă de 780 mp, există 11 manşe de căţărat de 12,5 m înălţime care deservesc circa 106 trasee, cu dificultăţi cuprinse între gradul 5 şi 10. Există şi un tronson dedicat copiilor, cu înălţimea de 5 metri, unde aceştia pot întâlni personaje din desene animate. Intrarea costă 40 de lei pentru adulţi şi 30 de lei pentru copii. Preţul creşte dacă soliciţi echipament sau instructor.

Paradisul acvatic, atracţia braşovenilor

Dacă eşti la Braşov şi vrei să te încălzeşti după distracţia pe pârtie, poţi merge la Paradisul Acvatic, un aqua parc ce se întinde pe o suprafaţă de 12.000 mp acoperiţi ce dispune de 6 piscine interioare, tobogane cu apă, saune, jacuzzi, grotă de relaxare, sală de fitness, teren de fotbal acoperit, res-taurante şi terase. Un adult plăteşte pentru 2 ore 35 de lei, pentru 3 ore 45 de lei.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net