Unde a plecat doamna învăţătoare?

CLIIMA20121121_0041_1.jpg

Şi soţul ei a fost ucis în accident
Citeste tot despre: 

Doliu, ieri, la şcoala din localitatea ieşeană Proselnici. Cea mai iubită învăţătoare din şcoală nu şi-a mai aşteptat copiii la clasă, ca în fiecare dimineaţă. Locul ei la catedră a fost acoperit cu flori şi lumânări, după ce, şoferul microbuzului şcolar a ucis-o, miercuri, într-un accident.

Cum le explici unor copii de clasa a II-a că învăţătoarea lor, care le era ca o a doua mamă, a murit şi că nu o vor mai vedea niciodată? Sunt mici, au doar 8 anişori, şi s-au ataşat de Mery-Iolanda Chira (37 de ani) ca de un membru al familiei lor.

Colegele Iolandei au izbucnit în lacrimi după ce le-au explicat copiilor că vor avea o altă învăţătoare


Tânăra s-a implicat în viaţa micuţilor chiar şi după orele de curs. Îşi înscria elevii la activităţi extraşcolare, în special la concursuri de pictură. Ieri dimineaţă, copiii au venit la şcoală cu câte un desen făcut împreună cu "doamna învăţătoare" şi le-au pus pe bănci, în amintirea ei.

Catedra de la care îi supraveghea pe micuţi a fost acoperită cu flori şi lumânări. Micuţii s-au aşezat trişti, în bănci, şi le-au ascultat pe colegele Iolandei, care abia şi-au putut stăpâni lacrimile când le-au spus copiilor că vor avea o nouă învăţătoare. Mery-Iolanda Chira lucra cu copiii de 15 ani şi a fost întotdeauna cea mai iubită şi respectată din şcoală.

Copiii şi-au pus desene pe bănci în amintirea dascălului lor preferat


Profesoarele spun că acelaşi destin tragic l-a avut şi soţul Iolandei Chira, în urmă cu trei ani. Bărbatul a murit după ce autoturismul său a fost izbit de un tir, pe drumul dintre Paşcani şi Târgu Frumos. Femeile vorbesc chiar despre un blestem care s-ar fi abătut asupra familiei. Soţii Chira aveau un băiat, care a rămas acum orfan.

Vinovatul amână audierea

Şoferul microbuzului şcolar care, potrivit anchetatorilor, este vinovat de producerea tragediei, nu a fost încă audiat de Poliţie.

Potrivit bzi.ro, Valeriu Andronic (61 de ani) a cerut să fie internat în spital pentru investigaţii medicale, deşi miercuri, la faţa locului, bărbatul nu acuza nici un fel de durere şi nu a cerut intervenţia echipajelor de prim-ajutor.

Astfel, acesta va fi audiat după externarea din Spitalul "Sf. Spiridon".

În  microbuzul şcolar se aflau şapte cadre didactice. Doar învăţătoarea a murit


Click!spune

Mery-Iolanda Chira (37 de ani) a murit, miercuri dimineaţă, după ce microbuzul şcolar în care se afla alături de alte şase cadre didactice s-a izbit de un alt autoturism. Poliţiştii spun că vina aparţine şoferului angajat în urmă cu o zi, care nu a acordat prioritate.


Loading...