Una din trei firme controlate avea carne expirată

Ultima actualizare:

    Amenzi de 436.000 lei, de la 161 de agenţi economici, au dat inspectorii de la Protecţia Consumatorilor.
Amenzi de 436.000 lei, de la 161 de agenţi economici, au dat inspectorii de la Protecţia Consumatorilor.

E razie în toată ţara. „Armate" de inspectori caută carne fără acte, expirată sau alterată. În trei zile au fost verificate sute de firme şi depozite unde exista suspiciunea că ar face parte dintr-o imensă reţea de evaziune fiscală.

Amenzi de 436.000 lei, de la 161 de agenţi economici, au dat inspectorii de la Protecţia Consumatorilor. Una din trei firme controlate a avut produse expirate, fără acte sau alterate, a anunţat ieri Marius Dunca, preşedintele ANPC. Cantitatea de carne controlată a fost de 333 de tone, din care la 115 tone de carne au fost descoperite nereguli.

Au fost găsite produse expirate, marfă depozitată în condiţii improprii, ambalaje deteriorate, carne alterată, precum şi produse neetichetate corespunzător. Au fost oprite temporar de la vânzare 94 de tone de carne, iar 19 tone au fost oprite definitiv. Au fost audiate zeci de persoane, iar zece au fost reţinute de procurorii DIICOT şi arestate preventiv. SRI a precizat că ancheta a demarat la începutul anului 2013. Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro, iar câştigurile obţinute de membrii reţelelor ar depăşi 100 de milioane de euro.

Cele mai grave probleme

Iaşi. 13,6 tone de aripi de pui expirate din noiembrie 2013, 100 tone de macrou alterat, 300 kg creier de porc fără acte şi alteratCluj. 160 kg pulpe de pui alterateMehedinţi. 1.010 kg cap piept de porc expirate din iulie 2013Braşov. 9,8 tone de picioare de porc şi 129 kg carne de porc expirateBucureşti. 323 kg carne curcan şi pui alterateBacău. 80 kg ficat de porc alteratArgeş. 17 kg pipote de pui fără etichetă în limba română

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net