Un tată din Iași nu vrea ca fiica lui să poarte mască la ore și să se dezinfecteze. Ce măsuri a luat școala

Ultima actualizare:

    Copiii nu intră în categoria de risc
Copiii nu intră în categoria de risc

Un bărbat din comuna ieşeană Tomeşti a anunţat şcoala la care învaţă fiica sa că nu îşi dă consimţământul pentru ca fata să poarte mască şi să se dezinfecteze pe mâini

Tatăl invocă faptul că „măsurile produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi asupra viitorului acestora”, anunță Mediafax. „Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emoțional afectivă a acestuia". Purtarea măştii de către copii permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură şi rele tratamente aplicate minorului. Masca aduce atingere procesului de învăţare şi exprimare și măsurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi implicit asupra viitorului acestora" se precizează în document. Bărbatul mai spune că „Părintele nu este de acord nici cu dezinfectantul şi spune că nu îşi dă consimţământul pentru aplicarea de substanţe „aşa-zis" dezinfectante asupra copilului.

Fata va învăţa online

„A fost, într-adevăr, dar lucrurile s-au remediat, s-au calmat. Copilul a rămas pe varianta online. Ştiţi că avem astfel de cereri frecvent, nu referitor la mască, ci referitor la niște probleme medicale, aşa cum permite ordinul. Copiii pot intra online, poate fi şi învăţare online şi învăţare în clasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Iaşi.

Citește și:

Școala online. Cum vor învăța elevii de acasă. Reguli pentru copii, părinți și profesori

Riscurile întoarcerii la şcoală. Regulile de bază pentru a evita orice posibilitate de transmitere

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net