Un tată din Iași, condamnat pentru că și-a bătut copiii. Ce daune morale trebuie să le plătească

Ultima actualizare:

    Bărbatul se afla în stare de ebrietate atunci când își bătea copiiiFoto: Arhivă Click!
Bărbatul se afla în stare de ebrietate atunci când își bătea copiiiFoto: Arhivă Click!

Și-a agresat copiii și acum trebuie să plătească! Un ieșean a fost condamnat pentru violență în familie și obligat să le achite celor doi copii câte 1.000 de euro.

Mihai Chirilă a fost acuzat că i-ar fi agresat pe copii și nu ar fi respectat ordinul de protecție emis de magistrați pe numele său. Marți, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe bărbat 10 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru violență în familie și nerespectarea hotărârilor judecătorești, ambele în formă continuată, scrie bzi.ro.

Câte 1.000 euro daune morale

Pe lângă pedeapsa aplicată, magistrații l-au obligat pe Mihai Chirilă și la plata unor despăgubiri materiale către cei doi copii, respectiv câte 1.000 de euro de fiecare. Sentința nu e definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs.

Procesul penal a început pe 31 octombrie 2019. Conform anchetatorilor, în zilele de 6 și 26 august 2019, bărbatul și-ar fi agresat copiii. La începutul lunii august 2019, M.C., fiica individului, în vârstă de 20 de ani, le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să emită un ordin de protecție pe numele lui Mihai Chirilă, instanța admițând în parte solicitarea. „Admite în parte cererea de instituire a ordinului de protecție formulată de reclamanta M.C., ca urmare a sesizării instanței de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, în contradictoriu cu pârâtul Mihai Chirilă. Dispune evacuarea pârâtului, pentru următoarele două luni de la pronunțarea prezentei hotărâri, din locuința situată în municipiul Iași. Dispune reintegrarea reclamantei în această locuință. Obligă pârâtul, pentru următoarele două luni, să păstreze o distanță de 50 de metri față de reclamantă și față de locuința acesteia”, au menționat atunci judecătorii.

Și-a tras fata de păr și a izbit-o de perete

Fata, în vârstă de 20 de ani, s-a plâns că era agresată de propriul tată, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Mai exact, pe 6 august 2019, bărbatul ar fi tras-o de păr și ar fi izbit-o de perete. Victima și mama acesteia au relatat faptul că pârâtul nu este la prima agresiune, motiv pentru care a fost formulată împotriva acestuia o plângere penală pentru infracțiunea de violență în familie. 

Citește și: 

Un bețiv îşi bate copiii în timp ce este filmat: "Îţi dau de te omor!" VIDEO

Ce pățesc părinții din România dacă își bat copiii?

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net