Un tânăr din Vaslui a venit din Africa cu malarie

Ultima actualizare:

Un tânăr de 24 de ani din judeţul Vaslui se află internat la Boli Infecţioase din Iaşi cu suspiciuni de malarie. Bărbatul se întorsese de curând din Africa, scrie adevarul.ro. Iniţial, tânărul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, de unde, ulterior, a fost transferat la Iaşi.

“Este vorba despre un pacient care a fost în Africa. Marţi a fost adus la noi la spital, are o stare generală bună, fără probleme deosebite. Se află sub tratament”, a precizat medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, citată de adevarul.ro. Acesta este primul caz de malarie înregistrat anul acesta la Iaşi.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase, în 2018 la spitalul din Iaşi nu a fost internată nici o persoană cu acest diagnostic, însă în 2017 au fost două cazuri. Malaria este o boala infecţioasă des întâlnită în multe zone tropicale şi subtropicale. Se manifestă prin febră, dureri de cap, dureri musculare şi vărsături, boala fiind transmisă prin înţepăturile de ţânţari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net