Un tânăr de 34 de ani infectat cu SARS CoV-2, dar care nu credea în boală, a murit, după ce a părăsit spitalul pe propria răspundere

Ultima actualizare:

    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un tânăr de 34 de ani, internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara după ce s-a infectat cu SARS CoV-2 după o vizită în Italia, dar care le-a spus medicilor că el nu crede în această boală, a decedat după ce a părăsit spitalul pe propria răspundere.

„Nu vă jucaţi cu viaţa!  Vă rugăm: aveţi încredere în medici! Tânărul de 34 de ani pe care îl prezentam săptămâna trecută într-un scurt video a murit”, transmit, marţi seară, reprezentanţii Comitetului de coordonare a vaccinării. 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea, a declarat că bărbatul a ignorat sfaturile personalului medical şi a prărsit unitatea sanitară.

 „Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI şi ale colegilor de pe secţia de Boli Infecţioase, pacientul a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unităţii noastre, spunându-ne că va sta în Timişoara, pentru a fi aproape de spital.

Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanţă, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanţa care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Pacientul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital. Pe această cale atragem atenţia şi rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale.

Noi nu ne putem opune dorinţelor pacienţilor, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu, am avut ieri un pacient cu 51% saturaţie de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-şi în pericol starea de sănătate”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea.

 În urmă cu o săptămână, de pe patul de spital, acelaşi tânăr povestea cum a fost la un pas de moarte din propria inconştienţă. Spunea că n-a crezut în existenţa virusului, iar când a fost confirmat, s-a tratat singur zile în şir cu vitamine.

A decis să meargă la spital abia când n-a mai putut respira şi a fost internat direct în Terapie Intensivă, unde aproape trei saptamâni a stat intubat. Avea un grad de afectare pulmonară de 80%, potrivit news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net