Un solist de muzică populară vrea să fie primar după ce a văzut moartea cu ochii. Leonida Belgher a avut o formă gravă de Covid-19

Ultima actualizare:

    „N-am crezut că o să scap”, se confesează Leonida Belgher
„N-am crezut că o să scap”, se confesează Leonida Belgher

Leonida Belgher a trecut prin momente cumplite. Aflat la un pas de moarte după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2, cântăreţul de muzică populară candidează acum la funcţia de primar al comunei Bumbeşti Piţic (Gorj).

Rapsodul a suferit o formă gravă a bolii şi a fost internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. „Am slăbit 17 kilograme”, povesteşte el.

Viseză la fotoliul de edil! Alegerile locale în comuna gorjeană Bumbeşti Piţic sunt programate pe 27 iunie, după ce fostul primar, Michy Nioaţă (PSD), a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, într-un dosar în care era judecat pentru fraude din fonduri europene.Leonida Belgher va candida la funcţia de primar din partea Partidului Ecologist Român. „Încerc de 30 de ani să schimb viaţa oamenilor. Mi-a dat Dumnezeu o palmă şi m-a trezit la realitate. Nimic nu este al nostru pe pământ şi bagajul cu care ne ducem dincolo este binele făcut semenilor noştri“, spune cântăreţul de muzică populară. Campania electorală va dura două săptămâni, fiind vorba de alegeri parţiale. Belgher a mai candidat de trei ori, fără succes, la funcţia de edil al comunei sale natale, Alimpeşti, fiind ales doar consilier local. „Vreau să le demonstrez celor din comuna mea că au greşit fiindcă nu mi-au acordat încredere“, arată el. 

Nu a crezut în Covid-19

Leonida Belgher s-a numărat printre cei sceptici cu privire la existenţa virusului SARS-CoV-2, dar s-a infectat şi a făcut o formă gravă a bolii. „Nu am crezut în acest virus, întrucât autorităţile n-au ştiut să transmită clar un mesaj. În momentul în care ieşea cineva credibil şi spunea că există acest virus, imediat apărea altcineva la fel de credibil care susţinea că nu există. Eu mă simţeam în putere. Am slăbit 17 kilograme, după ce m-am luptat cu această boală. Am văzut moartea cu ochii“, mărturiseşte Leonida Belgher pentru adevarul.ro. În luna aprilie, rapsodul a avut nevoie de oxigen, imediat cum a fost internat. 

„Când am ajuns la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, eram o legumă. Am fost conectat imediat la oxigen. Mi s-a făcut testul şi a fost pozitiv. Din acel moment, timp de o lună şi o săptămână n-am mai putut să merg. Boala mi-a afectat muşchii. Mi s-a propus să plec la alt spital, dar am refuzat, fiindcă eram în stare foarte gravă. Nu puteam să fac un pas, nu puteam să mănânc şi eram convins că voi muri. Îmi treceau multe gânduri prin cap. S-a eliberat un loc la Terapie Intensivă şi am fost mutat acolo“, îşi aminteşte Belgher calvarul prin care a trecut. Cântăreţul de muzică populară susţine că starea sa a început să se îmbunătăţească după ce s-a rugat intens la o icoană cu Arsenie Boca, aflată în salon.


    Rapsodul a fost internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă
Rapsodul a fost internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă

Pacienţii pot discuta pe WhatsApp cu managerul spitalului

Demers inedit! Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu îi pot transmite managerului Dumitru Vienescu, pe WhatsApp, nemulţumirile pe care le au cu privire la activitatea unităţii medicale. 

„A fost pus la dispoziţia celor interesaţi numărul de WhatsApp 0752142983, prin care se va realiza comunicarea directă între pacienţi şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu”, se arată ­într-un comunicat. „Managerul îşi exprimă disponibilitatea de a discuta despre propunerile de îmbunătăţire a activităţii sau despre nemulţumiri legate de asistenţa medicală“, se mai menţionează în comunicat. Dumitru Vienescu a dezvăluit că deja au fost primite mesaje, iar unele situaţii au fost rezolvate: „Sper ca toate mesajele să fie obiective, pentru că eu le voi citi şi mă voi implica în rezolvarea acestora“.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net