Un șofer din Argeș a primit patru amenzi într-o noapte în valoare de 5.285 lei. Ce a făcut conducătorul auto

Ultima actualizare:

    Echipajul de poliție a blocat șoferul reclacitrant pe DN 73 în localitatea StâlpeniFoto:curier.ro
Echipajul de poliție a blocat șoferul reclacitrant pe DN 73 în localitatea StâlpeniFoto:curier.ro

Un șofer din localitatea argeșeană Rociu a stabilit un record greu de egalat. Conducătorul auto în vârstă de 33 de ani a primit de la polițiști în noaptea de 8 spre 9 decembrie, patru amenzi în valoare totală de 5.285 de lei.

Nicolae Ionel se afla în noaptea de 8 spre 9 decembrie., în jurul orei 01.00 la volanul unui autoturism pe DN 73. Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung i-au făcut semnal de oprire când se deplasa pe raza localităţii Stâlpeni. Conducătorul autoturismului nu s-a conformat, a continuat deplasarea, virând pe D.J. 732, încercând să se sustragă controlului.

Ce spun polițiștii despre amenzile date

O mașină de poliție a plecat în urmărirea șoferului, pe care a reuşit să îl blocheze în trafic şi, în urma verificărilor, s-a constatat că acesta, pe nume Nicolae Ionel de 33 de ani, din Rociu mirosea a alcool. Etilotestul a indicat  0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.“Totodată, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul prezenta defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare, iar bărbatul nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere prin care să justifice motivul deplasării sale în intervalul orar 23.00-05.00”, a precizat pentru curier.ro, Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Ce sancțiuni a primit șoferul recalcitrant

Potrivit sursei citate, șoferul argeșean a fost sancţionat contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 5.285 de lei fiind aplicate şi măsurile complementare de reţinere a permisului de conducere şi suspendare a drepului de circulaţie pentru 90 de zile şi reţinere a certificatului de înmatriculare al autovehiculului în cauză. Dar iată cum sună motivarea poliției pentru fiecare amendă: o sancţiune în valoare de 725 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru neoprirea la semnalul poliţiştilor; o sancţiune în valoare de 2.900 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului; o sancţiune în valoare de 1.160 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru defecţiuni la sistemul de iluminare; o sancţiune în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea în intervalul orar 23.00-05.00.

Citiți și

O poliţistă i-a luat unui şofer permisul şi după câteva minute l-a amendat fiindcă nu-l are la el!

Un șofer beat a lovit mașina Poliției, în Iași: „Hai că am fost băiat finuț!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net