Un şarpe enorm a îngrozit locuitorii din Prahova. Monstrul trăieşte într-un lac de acumulare

Ultima actualizare:

    Monstrul din Loch Ness a fascinat amatorii de senzaţional de-a lungul anilorFoto: wikipedia.org
Monstrul din Loch Ness a fascinat amatorii de senzaţional de-a lungul anilorFoto: wikipedia.org

Monstrul din Loch Ness, lacul din Scoţia, a îngrozit şi atras de-a lungul timpului pescari, turişti, amatori de senzaţional şi oameni de ştiinţă. Poveşti cu astfel de creaturi există şi în România, cel mai faimos fiind şarpele din Lacul Paltinu, format de barajul de acumulare cu acelaşi nume de pe Valea Doftanei.

Povestea monstrului din lacul Paltinu din Prahova a fascinat căutătorii de senzaţional, care au venit pe malurile lacului de acumulare pentru a vedea şarpele. Localnicii au numeroase poveşti cu monstrul care ar măsura cinci metri, negru şi lucios, pe care spun că fie l-au văzut, fie l-au simţit în apă. 

Conform legendelor, şarpele ar avea cinci metri lungime şi ar cântări 100 de kg. El ar semnăna cu speciile din zonele tropicale ale lumii şi ar avea un cap cu aspect hidos, lat şi cu ochii bulbucaţi, notează adevarul.ro. 

În urmă cu câţiva ani, un bărbat ar fi fotografiat monstrul din lacul Paltinu, însă imaginile au fost restrase din circuitul public şi existenţa şarpelui nu a fost confirmată niciodată. 

Monstrul îşi are originea în povestea unui şarpe care a albit pe loc un ţăran

Legenda şarpelui ar avea mai multe explicaţii, cel puţin aşa susţine Stelian Tăbăraş, un autor care origini în zona Prahova. El a povestit două cazuri din copilăria sa, care ar avea legătură cu şarpele uriaş. Tăbăraş le-a detaliat în publicaţia "Luceafărul de dimineaţă". În primul caz, un bărbat ar fi dat peste un şarpe cu cap de câini în munşi. A doua poveste este a unui ţăran arestat de Securitate şi dus într-o celulă unde se afla un şarpe uriaş. 

"Pe lângă legendele ce păreau adevărate, două cazuri ne-au stârnit teamă şi compasiune. Unul era povestit de un om foarte serios, cum că ar fi întâlnit un şarpe cu cap de câine în munţii Zănoaga, lucru ce l-a speriat foarte. S-a urcat în căruţă şi a fugit spre sat, renunţând la lemne. Al doilea are implicaţii mult mai adânci şi adevărurile spuse sunt de verificat în continuare. Nu mai ştim din ce cauză, un ţăran în toată puterea cuvântului a fost ridicat de acasă de securitate în plină noapte, băgat într-un «GAZ» (maşină rusească). Cică trebuia să dezvăluie unde a ascuns pistoletul şi ce urmărea, de fapt, cu el. Omul se ştia total nevinovat, dar pistoletul fusese găsit în podul casei sale, desigur, plasat acolo de cineva care-i voia răul sau chiar de cineva de la securitate. L-au dus la Ploieşti, l-au încarcerat într-o clădire de pe strada Toamnei (...)".

După ce s-a întors, ţăranul avea părul alb de frică, iar toată lumea din sat, inclusiv autorul, au fost extrem de speriaţi de povestea bărbatului. O altă explicaţie, ceva mai apropiată de realitate, e existenţa unor somni uriaşi care trăiesc în lac. Aspectul somnului, negru şi lucios, cu capul lat şi ochii proeminenţi, precum şi dimensiunile impresionante la care poate ajunge un astfel de peşte, pot fi explicaţii extrem de plauzibile pentru apariţiile de coşmar din Lacul Paltinu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net