Un român a fost găsit printre răniții furtunii din nordul Greciei

tornadă-tornadă Halkidiki-deces turiști

Așa arată restaurantul din Halkidiki unde au murit românii
Restaurantul din Halkidiki unde au murit românii a fost distrus în totalitate
Citeste tot despre: 

Printre cei 108 răniți de furtuna din zona Halkidiki din Grecia se află și un român. Până acum, potrivit news.ro, doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă, în urma furtunii din nordul Greciei

”Consulatul General al României la Salonic are în atenţie evenimentele legate de incidentul petrecut la data de 11 iulie, în Halkidiki, Republica Elenă, în urma căruia doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi altul a fost rănit. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate, identitatea şi starea de sănătate a persoanei rănite”, anunţă MAE conform news.ro.

”În urma demersurilor consulatului general, autorităţile locale au precizat că doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, precizează MAE.

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la acest incident şi pentru a acorda asistenţă consulară. Consulatul General al României la Salonic monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, cu cetăţeanul român care este internat, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetăţeni români. Furtuna care a afectat Grecia miercuri a produs moartea a  şase turişti şi rănirea altor zeci.

Loading...

Citește și

  • Kassandra, peninsula cu cele mai multe facilitati turistice, este una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Halkidiki. Plina de farmec, cu o priveliste superba a Muntelui Olimp, peisaje magnifice si apele limpezi si calde ale Marii Egee, peninsula ofera toate conditiile pentru o vacanta de vis.

  • grecia

    Doi turişti români, o femeie şi un copil, au murit în Nea Plagia, după ce acoperişul restaurantului în care se aflau s-a prăbuşit în timul unei furtuni care a afectat nordul Greciei, anunţă BBC, care precizează că numărul morților se ridică la șapte. Alte aproape 100 de persoane au fost rănite. Victimele sunt un cuplu din Cehia, cei doi români şi doi ruşi, dar și o altă persoană despre care nu se cunosc încă detalii.