Un român din Uganda a făcut 15 ore cu avionul ca să voteze acasă. A dat peste 1000 de euro pe bilet! «Pentru fiul meu de 3 ani»

Ultima actualizare:

    Un român din Uganda a făcut 15 ore cu avionul ca să voteze în România Foto: Arhivă personală
Un român din Uganda a făcut 15 ore cu avionul ca să voteze în România Foto: Arhivă personală

Un român din Uganda a făcut 15 ore cu avionul ca să vină să voteze acasă. „Vremea mea a trecut, am votat pentru fiul meu de trei ani!”, spune acesta, care a cheltuit peste 1000 de euro pe transportul din Uganda până în țara noastră.

Motivația românilor pentru a ieși la vot la alegerile prezidențiale din 2019 a fost cu adevărat una impresionantă, mai cu seamă în diaspora! Românii de pretutindeni au votat în număr mare, unii dintre ei chiar și în ziua nunții, îmbrăcați de gală, iar alții au petrecut nici mai mult nici mai puțin de 15 ore în avion pentru a-și exercita dreptul de vot în țara natală.

Este cazul unui român din Uganda, care a venit în România special pentru alegerile prezidențiale 2019, cheltuind mai mult de 1000 de euro pe transport. 

În mai, la alegerile Europarlamentare, argeșeanul Bogdan Dovleac a făcut 690 de kilometri, de la Entebbe, Uganda, până la Nairobi, capitala Kenyei, cu mașina, două motociclete, cu autocarul și cu taxiul, totul pentru a putea vota. De data aceasta, Bogdan a ales o variantă mai simplă, însă costisitoare atât din punct de vedere financiar, cât și din perspectiva timpului. 

„Tura asta votez în țară. Acum nu am mai riscat, nici cu votul prin corespondență, nici cu drumul infernal până la Ambasada de la Nairobi. Am luat avionul de la Kampala, capitala Ugandei, și am ajuns acasă, în Argeș. A durat 15 ore”, a povestit Bogdan, care este din Corbeni, Argeș. Absolvent de Cibernetică, Bogdan lucrează ca programator în Uganda. 

„Eu sunt obișnuit să votez în străinătate. Am votat în Haiti, în Qatar, în India și în Uganda”, a declarat Bogdan pentru libertatea. Acesta are un fiu de trei ani și spune că toate aceste eforturi pe care le face pentru o Românie mai bună sunt pentru cel mic. „Vremea mea a trecut, dar Vlăduț are trei ani și tot viitorul înainte. Și, dacă nu votez, nu am nici un drept de a cere socoteală cuiva, după aia”, a mai spus acesta, pentru sursa anterior menționată. Românul a zburat peste 5.000 de kilometri, făcând traseul Entebbe – escală Dubai – București. Biletul a costat peste 1.000 de euro. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net