Un român de 87 de ani s-a vindecat de coronavirus. Bărbatul avea și alte afecțiuni preexistente

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

După doar o lună de spitalizare, un bărbat în vârstă de 87 de ani din România s-a vindecat de COVID-19, deși acesta se confrunta și cu alte probleme de sănătate.

Observațiile cazului său fericit au fost notate de către Oană Sever-Cristian, medic primar Medicină de Familie, pe site-ul Asociației Medicilor de Familie, pentru o înțelegere mult mai bună a modului în care pacienții cu COVID-19 pot fi vindecați în viitor.

Bărbat de 87 de ani, declarat vindecat de COVID-19 după o lună de spitalizare

Bărbatull de vârstă înaintată, cu diverse afecțiuni, fost fumător, cu insuficiență cardiacă și purtător de hepatită virală B și C, a fost diagnosticat cu COVID-19, în urma unor simptome precum tuse productivă și dificultate de respirație.

Consultul a relevat un murmur ușor la plămâni și o saturație a oxigenului de 80%, sub nivelul normal, astfel că medicul l-a trimis la spital, cu suspiciunea de infectare cu coronavirus.

Pacientul a fost internat în secția de medicină internă a Spitalului de Urgență București, i s-au făcut analize, i s-a administrat un tratament complex, iar după o lună a fost declarat vindecat și externat.

Când pot fi pacienții cu coronavirus externați, pentru eliberarea paturilor de spital

„Dacă pacientul rămâne asimptomatic, după 5-7 zile ar trebui să repetăm aceste investigații. Dacă ele sunt normale și pacientul este tot asimptomatic, cred că și medicii, și pacientul pot dormi linștiți, cu pacientul în izolare la domiciliu până la negativarea PCR.

Când externezi pacientul? Dacă hemoleucograma și D-Dimerii sunt acceptabili (plus restul semnelor clinice și SpO2), cred că poți externa pacientul și să-l trimiți în izolare la domiciliu până la negativarea PCR.

Această atitudine rațională ar putea elibera multe paturi de spital și ar scădea costurile. Observația particulară din acest caz rămâne să fie confirmată, sau nu, de medicii practicieni care au astfel de cazuri. Contribuția lor este esențială atât pentru a salva vieți cât și pentru a evita suferința și risipa”, a notat medicul pe site-ul anterior menționat. 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net