Un profesor din Oradea, protest în clasă cu măști din benzi desenate. ”Să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru”

profesor-masca.png

profesor de sport protesteaza
Profesorul Nelu Pop de la Liceul Sportiv Oradea a organizat un protest în sala de clasă
foto: captură/Facebook

Scene revoltătoare într-o sală de clasă de la Liceul Sportiv din Oradea, unde un profesor a organizat un protest cu măști inspirate din benzile desenate, îndemnându-și elevii să nu respecte regulile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunțat că va depune plângere penală împotriva profesorului Nelu Pop.

Inspectoratul Județean Bihor a anunțat că va depune plângere penală împotriva profesorului de sport care a organizat în clasă un protest, în care i-a implicat şi pe elevi, toţi purtând măşti ale unor personaje de benzi desenate.

În imaginile postate pe Facebook chiar de către profesor se vede cum acesta îi încurajează pe copii să nu respecte regulile de protecţie, pe care le consideră abuzive. El susţine că restricţiile impuse de autorităţi îi transformă pe oameni în nişte ”animăluţe în ţarc”, relatează Digi24.

„Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea şi vreau să vă prezint cum arată o oră în condiţiile de astăzi. În condiţiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măşti şi să fim ca nişte animăluţe în ţarc. Haideţi să vedem cum arată animăluţele din jurul nostru care nu au voie să părăsească ţarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să îşi dea măştile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

În descrierea imaginilor, el a scris: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. JOS BOTNIŢA LA COPII!”.

Profesorul protestatar, cercetat disciplinar

Virgil Blage, inspectorul şcolar general din judeţul Bihor, a declarat la Digi24 că este „revoltat” de ceea ce a văzut, precizând că a fost demarată cercetarea disciplinară a profesorului de sport, la nivelul instituţiei de învăţământ.

„La nivelul inspectoratului şcolar suntem în curs de redactare a documentelor pentru a depune o plângere penală pentru împiedicarea combaterii şi prevenirii pandemiei. Este inacceptabil să se întâmple aşa ceva, în condiţiile în care întreaga ţară este cuprinsă în efortul de a stopa pandemia”, a completat inspectorul şcolar general din Bihor.

Citește și:

Patru elevi de la trei şcoli din Sectorul 4, confirmaţi cu Covid-19. Ce măsuri au luat autoritățile

Reguli și recomandări la deschiderea școlilor. Ce trebuie să facă elevii în pauze și după ore

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1