Un preot din Neamț a murit pe scaunul de spovedanie din biserica satului său

Ultima actualizare:

    Preotul Chiorbeja a slujit vreme de 49 de aniFoto: doxologia.ro
Preotul Chiorbeja a slujit vreme de 49 de aniFoto: doxologia.ro

Și-a trăit viața printre credincioși și tot alături de ei și-a încheiat-o. Preotul Dumitru Chiorbeja, parohul de la Dreptu, comuna Poiana Teiului, judeţul Neamţ, a trecut la cele veşnice în timp ce spovedea enoriaşii din parohie.

Preotul Dumitru Chiorbeja, parohul de la Dreptu, a murit în ziua de 20 noiembrie 2021, chiar în biserica satului, în timp ce spovedea enoriaşii pe care urma să-i împărtăşească la slujba de a doua zi. 

Părintele Chiorbeja era respectat de consăteni şi în cadrul Protopopiatului Ceahlău, pentru haru-i duhovnicesc. Născut în 1952, la Dreptu, el a slujit în această parohie vreme de 39 de ani, alţi zece petrecându-i la câteva biserici din judeţul Suceava.   

„La Parohia Dreptu, s-a dovedit a fi un bun slujitor a lui Dumnezeu şi un harnic gospodar. A pictat biserica parohială, care a fost sfinţită la data de 4 octombrie 1998, de către Prefericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii  Ortodoxe Române, în vremea slujirii ca Mitropolit al Moldovei şi al Bucovinei. Cu acest prilej, i-a fost acordată distincţia de iconom stavrofor“, a precizat, pentru Doxologia.ro, Mihai Damian, parohul din Ceahlău, potrivit adevarul.ro.

Preotul Dumitru Chiorbeja are trei fii. Unul dintre ei, Dumitru, este absolvent de Teologie, fiind preotul Parohiei Cinstirea Icoanei Maicii Domnului cea de toţi fericită din Haugesund, Norvegia. Ceilalţi doi, Ciprian şi Cătălin, sunt angajaţi în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.   

Citește și: 

Destin tragic al unui preot din Dolj. Şi-a pierdut doi copii și a murit în ziua în care și-a înmormântat soția

Un preot din județul Bacău a murit chiar în ziua în care ar fi împlinit 35 de ani. Era căsătorit și avea patru copii

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net