Un poliţist din Bârlad, condamnat după ce a accesat ilegal baza de date a Poliţiei pentru a-l urmări pe iubitul fostei soţii

Ultima actualizare:

    Polițistul a fost condamnat la un an cu suspendareFoto: adevarul.ro
Polițistul a fost condamnat la un an cu suspendareFoto: adevarul.ro

Poliţistul a activat în cadrul Biroului de Ordine Publică a Poliţiei Municipiului Bârlad, iar când a fos trimis în judecată pentru accesarea ilegală a bazei de date a Poliţiei Române, s-a pensionat anticipat. Valerică Moisă a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la un an de închisoare cu suspendare.

Totul a ieşit la iveală după ce iubitul fostei soţii a agentului șef principal de la Ordine Publică Bârlad a sesizat autorităţile că este urmărit, în toamna anului 2017, scrie adevarul.ro. În vârstă de 45 de ani, polițistul Valerică Moisă era divorţat încă din 2013, însă vestea că fosta lui soţie a început o nouă relaţie, l-a determinat să afle informaţii despre noul bărbat din viața fostei sale partenere.  

Astfel, pe 15 noiembrie 2017, fiind programat la serviciu în tură de noapte, poliţistul a mers mai devreme la locul de muncă şi a accesat ilagal bazele de date ale Poliţiei Române, căutând date personale ale noului iubit al fostei soţii. „Inculpatul a efectuat verificări în aplicaţiile informatice PORTAL Evidenţa auto şi PORTAL Evidenţa persoanei, consultând datele cu caracter personal ale numitului T.D. din localitatea Pogana, judeţul Vaslui. Această consultare a avut loc în condiţiile în care lucrătorul de poliţie, la acea oră, nu desfăşura serviciu planificat şi nu avea lucrări repartizate pentru a căror soluţionare să fie necesară obţinerea acestor date şi nu a menţionat în raportul de activitate întocmit la finalizarea programului de lucru faptul că a consultat datele cu caracter personal ale numitului T.D., precum şi motivul verificării”, au menţionat procurorii care au instrumentat acest caz.

L-a urmărit pe iubitul fostei soții 

Poliţistul nu s-a mulţumit doar cu luarea la cunoştinţă a datelor respective, ci a ţinut să îşi anunţe fosta soţie tot ce a aflat despre noul iubit: de la câţi copii are, până la câte amenzi are primite la regimul circulaţiei rutiere. Mai mult, poliţistul a început să îl urmărească pe partenerul fostei soţii, lucru ce l-a determinat pe bărbat să depună mai multe plângeri împotriva agentului de poliţie. 

Când a fost pus sub acuzare, poliţistul a decis să părăsească sistemul, recurgând la metoda clasică a pensionării anticipate, cu drept la pensie de serviciu. În faţa anchetatorilor şi a instanţei, agentul Valerică Moisă a recunoscut acuzaţia, „regretând în mod vizibil faptele”.

Condamnat la 1 an de încchisoare cu suspendare 

Valerică Moisă a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic și a fost condamnat, în baza acordului de recunoaştere, la un an de închisoare cu suspendare, fiindu-i stabilit un termen de supraveghere de trei ani. Pe lângă măsurile de supraveghere impuse de instanţă, poliţistul-pensionar va trebui să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la primăria sau biblioteca din Bârlad. Sentinţa pronunţată de Tribunalul Vaslui nu a fost contestată nici de inculpat, nici de procurori. 

Citește și: 

Permise auto pe bani: Poliţist din Neamț condamnat pentru folosirea funcţiei în scop sexual, prins din nou luând șpagă

Daniel Dragomir, fost colonel SRI, dat în urmărire. Este condamnat pentru spălare de bani și trafic de influență

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net